Stichting Help Anders

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Deze donatie van Praxis Alphen aan den Rijn heeft een langgekoesterde droom van Stichting Help Anders werkelijkheid doen worden. Meerdere vrijwilligers hebben zich ingezet voor de bouw van deze bank, in lijn met het motto van de stichting: "Gooi niets weg waar nog restwaarde in zit." Alexander, bedrijfsleider van Praxis Alphen aan den Rijn, heeft met deze gulle donatie een gevoelige snaar geraakt bij de stichting. Het team heeft drie weken lang hard gewerkt om de bank te realiseren.

Als kers op de taart bood de Alphense Sleutel en Sloten Service aan om een mooi aandenken te maken. De samenwerking heeft de Edelstenenbuurt weer een stukje mooier gemaakt. Buurtbewoners keken met spanning toe tijdens de bouw en konden niet wachten om plaats te nemen op de bank. Een aangename verrassing was de schenking van een echte magnoliaplant, gedoneerd door een buurvrouw uit de Diamantstraat. Hoewel ze zelf niet kon helpen vanwege haar gezondheid, geniet ze elke zaterdag van de vrijwilligers die de tuin verzorgen. Met deze plant wilde ze iets terugdoen voor het plezier dat de tuin haar brengt.

Geïnteresseerden met groene vingers zijn altijd welkom op zaterdagen tussen 10:00 en 14:00 uur bij Stadstuin De Schittering, Briljantstraat 64A.

daphne aan de schroefboor.jpg

bank on progress.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.