CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Pre-mantelzorg in Alphen vanaf heden mogelijk dankzij motie CDA

Het wordt mogelijk om van tevoren een vergunning aan te vragen voor een kleine woning of bijvoorbeeld een woonkeet met als doel in de toekomst mantelzorg te verrichten. In 2021 diende Marjon Verkleij hier namens het CDA Alphen aan den Rijn een motie voor in.

Met het besluit van afgelopen week wordt het komende twee jaar gemakkelijker en overzichtelijker om tijdig en woonkeet of kleine woning als onderkomst voor de mantelzorger te realiseren. Na deze periode wordt de pilot geëvalueerd en bij succes verlengd. 

De CDA-fractie is blij dat er iets met haar motie is gedaan en het in de toekomst laagdrempeliger wordt om mantelzorg te verlenen - zonder dat daar ter zijner tijd veel regels en vergunningen bij komen kijken. Het CDA Alphen aan den Rijn gelooft dat de kracht van de samenleving ligt in het omkijken en zorgen voor elkaar, want samen leven doet je niet alleen. Deze motie is een mooi voorbeeld hoe dit invulling te geven.  

Heb je ook iets waar je tegenaan loopt of wil je jouw zorgen delen, kom een keer naar de maandelijkse inloopavond van de fractie of stuur CDA Alphen aan den Rijn een bericht op Facebook!


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.