Advertorial Evenementen

Premiere ‘I am Greta’ in Parkvilla

Vanaf zondag 25 oktober draait bij Parkvilla de film over de wereldberoemde klimaatactivist Greta Thunberg. Dankzij unieke toegang tot haar leven, zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten.

Een indrukwekkend en buitengewoon verhaal over volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie. Een 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaatcrisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Drie jaar eerder raakte Greta in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. Deze film is een aanrader en laat zien hoe een Zweeds meisje in het autismespectrum, haar boodschap uitdraagt: wereldleiders moeten meer doen voor het klimaat.

Voor meer informatie en tickets, kijk op www.parkvilla.nl


Meer nieuws

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 07:29

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Aflevering 17

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen. De zeventiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december iedere schooldag een nieuwe aflevering.

Politiek gisteren 18:42

Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.