Prestigieuze Franse onderscheiding voor Simon Stelling

Vandaag heeft La Société académique `Arts-Sciences-Lettres`" bekend gemaakt dat zij de Gouden Medaille heeft toegekend aan de Alphense organist Simon Stelling.

Met deze medaille wordt bijzondere waardering gegeven aan de 40 jaar lange inzet van Simon voor romantische en moderne Franse orgelmuziek. De Alphenaar schaart zich daarmee onder wereldberoemde ontvangers van dezelfde medaille zoals de Nobelprijswinnaars ALBERT SCHWEITZER en JEAN-MARIE LEHN. violist/dirigent LORD YEHUDI MENUHIN en onderzoeker JACQUES-IVES COUSTEAU.

Simon Stelling is de vaste organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk, en werd eerder door de gemeente Alphen aan den Rijn al benoemd tot stadsorganist.

Het orgel wordt gebruikt in de Erediensten in de Adventskerk, maar ook buiten deze diensten om kan het Alphense publiek van het orgel genieten. Recent kwamen nog ruim 1000 scholieren langs om op hun manier kennis te maken met orgelmuziek, en regelmatig worden er op vrijdagavond concerten georganiseerd.

Uitreiking
De uitreiking van deze Franse onderscheiding zal op 24 juni a.s. in Parijs plaatsvinden.

 

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.