Algemeen

Prijsstijging voor abonnement buslijn 470 van tafel

Het dalabonnement van buslijn 470 tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol blijft voorlopig nog bestaan. Vervoerder Arriva wilde het dalabonnement afschaffen, waardoor reizigers een flinke prijsstijging in hun reiskosten zouden ervaren. De Provincie Zuid-Holland heeft echter ingegrepen.

Vorig jaar werd door vervoerder Arriva aangekondigd dat het abonnement voor de daluren werd omgezet naar een regioabonnement. Dit zou echter gepaard gaan met een fikse prijsstijging gemoeid: van 62 euro naar 158 euro.

GroenLinks kaarte de prijsstijging aan bij het provinciebestuur van Zuid-Holland. De provincie en Arriva hebben nu besloten om de overgangsregeling vanaf 2019 met minstens vier jaar te verlengen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.