Josh Walet

Prikbussen vind je vanaf dit weekend ook in Alphen

De komende weken staan de prikbussen van GGD Hollands Midden op vrijdag en zaterdag op twee verschillende locaties in Alphen. Wethouder Han de Jager bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de prikbus aan de Troubadourweg.

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en GGD Hollands Midden. Doordat de prikbus dichtbij en goed bereikbaar is, wordt het voor inwoners nog makkelijker gemaakt om zich te laten vaccineren. 

Wethouder Han de Jager werd vrijdag ontvangen door Margreet Bekeman, projectleider vaccineren van GGD Hollands Midden. “Met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren”, zegt De Jager.

Twee locaties in Alphen

Vanaf vrijdag 1 oktober staat GGD Hollands Midden elke vrijdag tussen 12:00 en 18:00 uur met een prikbus aan de Troubadourweg 2 (naast zalencentrum De Bron) in Alphen aan de Rijn. Vanaf zaterdag 2 oktober staat er ook elke week een prikbus aan de Prinses Beatrixlaan 1 tussen 12:00 en 18:00 uur. Iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet is gevaccineerd tegen het coronavirus kan hier een prik halen met het Pfizer-vaccin. Een afspraak is niet nodig.

prikbus-alphen-de-bron2_Josh.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."