Josh Walet

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.

“Het daadwerkelijke prikken in Alphen begint vermoedelijk 1 maart. We krijgen namelijk nog niet veel vaccins geleverd de eerste weken”, zegt woordvoerder Carin Boon. Ze wijst er hierbij op dat de startdatum afhangt van de dagkoers. De dagkoers heeft betrekking op wie welk vaccin wanneer krijgt en is sterk afhankelijk van welk vaccin goedgekeurd is en wanneer het wordt geleverd.

Boon legt uit: “Om geen vaccins te verspillen, moeten we 300 vaccins op een dag zetten. We krijgen er nu eerst 115 per dag voor de doelgroep 85+. Omdat we in Leiden ook 405 vaccins per dag zetten voor zorgprofessionals, vaccineren we eerst alleen in Leiden. Vanaf 15 februari in Gouda en vanaf maart in Alphen. Nogmaals, het zijn dagkoersen, mogelijk beginnen we toch eerder als we meer vaccins geleverd krijgen.”

Momenteel is GGD Hollands Midden bezig met het gereedmaken van de vaccinatielocatie in Alphen. Binnen is nog niet veel te zien van hoe het uiteindelijk als vaccinatielocatie gebruikt zal worden, want alleen het tennismateriaal is verdwenen en de vloer is neergelegd. De komende week zal de tennishal van Nieuwe Sloot helemaal ingericht worden. Uiteindelijk wordt er een capaciteit van 12 priklijnen gecreëerd, al verwacht Boon niet dat de capaciteit volledig zal worden benut. “Er komen 12 priklijnen, per 3 minuten een prik. Ik denk niet dat we alle priklijnen gelijk in gebruik nemen omdat we daar niet voldoende vaccins voor hebben. Maar de capaciteit is er wel.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:52

De schoonheidssalon mag weer open! En het werd tijd ook

Tijd voor een boost voor je huid met Organic Boost, een van de productlijnen van Kliniek Alphen op natuurlijke basis. In hun schoonheidssalon wordt alleen gewerkt met producten op natuurlijke basis, zoals Naturgeist en Organic Boost.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:35

Private shopping bij Renault Kempenaar vanaf 3 maart

Vanaf woensdag 3 maart mag Renault Kempenaar op afspraak weer mensen ontvangen. Je kunt dan in de showroom tijdens de reguliere openingstijden terecht voor private shopping. Uiteraard kun je ook nog steeds gebruikmaken van de STAY@HOME service.

Wonen en bouwen gisteren 15:49

Mogelijk acht woningen op plek voormalig uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer aan de Nassaustraat in Alphen was buurtbewoners een doorn in het oog. Ze waren dan ook opgelucht toen het uitvaartcentrum weg ging. Een ander bedrijf lijkt er ook niet te komen, want er komen mogelijk woningen op de plek.

Algemeen gisteren 15:03

Datalek bij Ticketcounter, Avifauna ook de dupe

Ticketcounter, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het reserveringssysteem van dierentuinen, evenementen en pretparken, heeft te kampen met een datalek. Het gaat om ongeveer 1,5 miljoen e-mailadressen. Ook de persoonsgegevens bij Avifauna liggen op straat.