Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Primeur in Alphen aan den Rijn: eerste huurders in houten eengezinswoningen

Op 12 april tekenden de eerste huurders van de nieuwe houten woningen in Zwammerdam het huurderscontract met Woonforte. Een bijzonder moment, want het zijn de eerste huurders in Nederland van deze duurzame en energiezuinige Startblock-Tree woningen.

De in totaal vier houten huizen gingen in december in de verhuur. De Startblock-Tree woningen zijn compact, geheel van hout, duurzaam en zeer energiezuinig. De all-electric-woningen hebben een centraal WTW-ventilatiesysteem voor een gezond leefklimaat en voor het koelen en verwarmen van de woningen. Op het dak liggen zonnepanelen. De energie die nodig is voor het opwarmen van de woning en het gebruik in de woning zit in een energiebundel. Deze voldoet in principe voor een gezin met twee volwassenen en een kind.

Op 12 april kregen de eerste huurders dus de sleutel van de nieuwe huurwoningen. Volgens Woonforte zijn de huurders allemaal erg enthousiast. “Ze wonen hier straks in een prachtige woning met een zeer lage energierekening”, aldus Erwin van Rijnberk, manager Vastgoed van Woonforte.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.