Ten Brink Food Herenhof

Prisma en workshop bij Ten Brink Food

Donderdag 19 september vond de eerste workshop plaats gericht op mensen met een chronische aandoening, waaronder hart- en vaatziekten in het Foodcafé van Jumbo Ten Brink Food in de Herenhof.  

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Ten Brink Food Herenhof7.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof8.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof6.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof5.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof4.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof3.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof2.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)
Ten Brink Food Herenhof1.JPG (foto: Ten Brink Food Herenhof)

Deze groep volgde een gerichte training via een Prisma cursus in een unieke eerste samenwerking tussen eerste lijn hulpverleners van Alphen op één lijn, waaronder de diëtisten van de Voedietist en Jumbo Ten Brink Food Herenhof. Het doel is om mensen met chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes te helpen met het vergroten van hun kennis en het maken van juiste keuzes qua voeding of dranken die direct betrekking hebben op hun gezondheid.

Na ontvangst en uitleg ging de groep eerst met de diëtiste op “safari” door de winkel om te leren hoe etiketten beoordeeld moeten worden. Alles in relatie tot het individuele ziektebeeld. Waar let je op en wat bevat de verpakking nu werkelijk? De deelnemers zoeken zelf hun gebruikelijke ingrediënten op en samen met de diëtiste wordt beoordeeld wat men beter wel of niet kan gebruiken, een interactief proces.

Daarna volgde er een kookdemonstratie met de voedingsdeskundige chef van Ten Brink Food, Joop van de Beek. Zo werd de in theorie geleerde kennis in praktijk gebracht met verse ingrediënten rechtstreeks zo uit de winkel. De recepten zijn geïnspireerd op de kookboeken Spice Wise van SVH Meesterkok Michel Hanssen (zelf hartpatiënt) waarmee Joop kookt, laat zien en laat ruiken en proeven hoe je moeiteloos zonder zout kunt koken. Door gebruik van verse kruiden en specerijen mengsels die je heel makkelijk zelf kunt maken heb je eigenlijk het zout helemaal niet nodig. Op deze manier wordt koken leuker, gezonder en smakelijker.

De deelnemers kregen de recepten van Joop mee om zelf aan de slag te gaan en een door Joop gekookt presentje. Alle deelnemers gingen enthousiast naar huis.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 09:05

Wat is er dit weekend te doen in Alphen?

De septemberhitte van de afgelopen paar dagen is weer voorbij, de temperatuur zet dit weekend een daling in. Het blijft zo rond de 23 graden, daarbij schijnt de zon het hele weekend en blijft het droog. Met dit vooruitzicht een ideaal weekend om lekker op pad te gaan. Maar wat is er allemaal te doen dit weekend in Alphen?

Blog Opinie gisteren 19:51

MINERVA Stadsrechten

Alphen aan den Rijn is een echte stad. En nee, deze stad heeft geen stadsrechten. Net als Almere, Lelystad en Zoetermeer die niet hebben. Dat komt omdat stadsrechten een middeleeuws fenomeen zijn. De laatste keer dat stadsrechten zijn verleend, was in 1586. In 1848 zijn stadsrechten afgeschaft en uit de grondwet verdwenen.

Advertorial Horeca gisteren 16:52

1 + 1 gratis friet bij Frites Café Amai!

Bij Frites Café Amai in de Hooftstraat kun je zoal terecht voor een verrukkelijke zak Vlaamse frites met mayonaise, diverse snacks, een hotdog of een heerlijke huisgemaakte Amai hamburger met alles erop en eraan. Loopt het water bij jou al in de mond? Dan hebben wij goed nieuws! Bij één zak friet, krijg je de tweede gratis!