Let's Recruit!
Advertorial Overige

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?

Carli Burggraaf en Gabry van Leeuwen, oprichters van Let’s Recruit!, nemen met hun bedrijf het recruitmentproces volledig uit handen. “We weten dat MKB-bedrijven vaak geen capaciteit en kennis hebben voor de zoektocht naar nieuw personeel. Met als gevolg dat MKB-bedrijven ongewild personeel moeten inlenen tegen hoge tarieven”, aldus Carli.

Van A tot Z

Het recruitmentproces begint bij het in kaart brengen van de wervingsbehoefte van de klant. Zo komen bijvoorbeeld de moeilijk invulbare vacatures aan bod, maar ook bespreken ze de sfeer en cultuur van de organisatie. “Zodra we een goed beeld hebben gekregen van het bedrijf en de vacature helder is, start ons wervingsproces”, vertellen de dames. Doordat Let’s Recruit! op locatie van de klant werkzaam is, nemen zij ook het DNA over van het bedrijf. Gabry licht toe: “We communiceren met kandidaten vanuit de klant en nemen de eerste interviews af.”

Carli en Gabry maken een selectie en stellen de beste kandidaten voor aan de klant. Hier houdt het proces voor Let’s Recruit! echter niet op. “We blijven het eerste aanspreekpunt voor de kandidaat en adviseren de klant over de onderhandelingen en afronding”, legt Carli uit. Nadat de nieuwe collega is aangenomen en rechtstreeks bij de klant start, biedt Let’s Recruit! nog extra maatwerk. Denk hierbij aan een volledige HR-cyclus en een onboardingsproces.

De persoonlijke aanpak van Let’s Recruit!

De voordelen van dit proces? Wanneer de wervingsbehoefte toeneemt of afneemt, kan er makkelijk op- en afgeschaald worden. Daarbij zorgt de persoonlijke aanpak voor een duurzame klantrelatie. “Wij werken niet als detacheerbureaus, maar werken rechtstreeks samen met de bedrijven, waardoor we de behoefte en cultuur van een bedrijf beter begrijpen. We streven ernaar langdurige relaties op te bouwen om ervoor te zorgen dat de plaatsing succesvol is op de lange termijn en we bedrijven kunnen blijven helpen bij het realiseren van hun groeipotentieel”, aldus Gabry.

Kan jouw bedrijf wel wat hulp gebruiken bij het werven van nieuwe medewerkers?

Let’s Meet! 


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.