gemeente Alphen aan den Rijn

Problemen op Thorbeckeplein bijna allemaal opgelost

De opstartproblemen op het Thorbeckeplein zijn bijna allemaal opgelost. Het gaat om klachten van bewoners en bezoekers.

Aan de klachten die nog niet helemaal onder controle zijn, wordt gewerkt. De snelheidsduivels op de Hooftstraat-Thorbeckestraat worden aangepakt. De containers van de verschillende horecabedrijven die op het plein staan, gaan daar weg. Er komt een ondergrondse oplossing.

De markt veroorzaakte voor een aantal omwonenden overlast. Het is bijvoorbeeld geen pretje om de hele zaterdag een viskraam pal onder je balkon te hebben. De geuroverlast is opgelost door de opstelling van de kramen te wijzigen.

Mensen in een rolstoel, met een rollator of kinderwagen of die gewoon niet goed ter been zijn, kunnen opgelucht ademhalen. De meeste hoogteverschillen zijn weggehaald. De laatste obstakels zijn binnenkort weg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!