Paul van Remundt
Advertorial Cultuur

Productiehuis Alphen speelt extra voorstellingen van ‘Bijna Kerst’ in Parkvilla

Ook dit jaar speelt Productiehuis Alphen (PA) weer een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 26 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien.

Door de coronacrisis heeft PA alle plannen in de loop van 2020 moeten omgooien. De geplande kerstrevue met zang en dans bleek onhaalbaar met alle beperkende maatregelen. ‘’Maar geen kerstvoorstelling, eigenlijk konden we ons dat ook niet voorstellen’’, laat Pa weten. Na de eerste ‘Scrooge & Marley’ in 2007 is een kerstvoorstelling namelijk een jaarlijkse traditie geworden.

‘’We hebben daarom alles op alles gezet om toch een decembervoorstelling op het podium te zetten.’’ In de zomer is Theo de With aan een script gaan werken, dat coronaproef moest zijn. Begin september begon regisseur Lianne Loos te repeteren met acht volwassenen en vier kinderen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zo kon er in november een tijdje alleen online gerepeteerd worden.

Het verhaal

‘’Toch presenteren wij vol trots de voorstelling ‘Bijna Kerst’.’’ Het verhaal speelt zich af in het Wespennest, ooit een florerend warenhuis, dat nu op omvallen staat. De verkopers doen hun best, maar tegen de online concurrentie is niet op te boksen. Op de dag voor Kerstmis heerst er stress op de werkvloer. Klanten willen hun laatste kerstinkopen doen, maar het personeel vreest dat het Wespennest nieuwjaar niet eens meer haalt. Wie redt het warenhuis van de ondergang?

Omdat er per voorstelling maximaal dertig bezoekers worden toegelaten, waren de geplande voorstellingen snel uitverkocht. Daarom speelt PA een aantal extra voorstellingen, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om te komen kijken. De data zijn te vinden op www.parkvilla.nl/theater. Via deze website kunnen ook kaarten worden gereserveerd.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.