Paul van Remundt
Advertorial Cultuur

Productiehuis Alphen speelt extra voorstellingen van ‘Bijna Kerst’ in Parkvilla

Ook dit jaar speelt Productiehuis Alphen (PA) weer een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 26 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien.

Door de coronacrisis heeft PA alle plannen in de loop van 2020 moeten omgooien. De geplande kerstrevue met zang en dans bleek onhaalbaar met alle beperkende maatregelen. ‘’Maar geen kerstvoorstelling, eigenlijk konden we ons dat ook niet voorstellen’’, laat Pa weten. Na de eerste ‘Scrooge & Marley’ in 2007 is een kerstvoorstelling namelijk een jaarlijkse traditie geworden.

‘’We hebben daarom alles op alles gezet om toch een decembervoorstelling op het podium te zetten.’’ In de zomer is Theo de With aan een script gaan werken, dat coronaproef moest zijn. Begin september begon regisseur Lianne Loos te repeteren met acht volwassenen en vier kinderen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zo kon er in november een tijdje alleen online gerepeteerd worden.

Het verhaal

‘’Toch presenteren wij vol trots de voorstelling ‘Bijna Kerst’.’’ Het verhaal speelt zich af in het Wespennest, ooit een florerend warenhuis, dat nu op omvallen staat. De verkopers doen hun best, maar tegen de online concurrentie is niet op te boksen. Op de dag voor Kerstmis heerst er stress op de werkvloer. Klanten willen hun laatste kerstinkopen doen, maar het personeel vreest dat het Wespennest nieuwjaar niet eens meer haalt. Wie redt het warenhuis van de ondergang?

Omdat er per voorstelling maximaal dertig bezoekers worden toegelaten, waren de geplande voorstellingen snel uitverkocht. Daarom speelt PA een aantal extra voorstellingen, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om te komen kijken. De data zijn te vinden op www.parkvilla.nl/theater. Via deze website kunnen ook kaarten worden gereserveerd.


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.