Advertorial Kunst en Cultuur

Productiehuis Alphen speelt kerstvoorstelling ‘Bijna Kerst’ in de middaguren

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar toch nog een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 30 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn alle voorstellingen naar de middag verplaatst.

Door de coronacrisis heeft PA de plannen in de loop van 2020 en 2021 diverse keren moeten omgooien. Steeds is alles op alles gezet om een kerstvoorstelling te spelen bij Parkvilla. Na de eerste ‘Scrooge & Marley’ in 2007 is dat immers een jaarlijkse traditie geworden.

Daarom gingen Theo de With (script), Lianne Loos (regie) en Annette van ’t Wout (productie) vorig jaar aan de slag om coronaproof een decembervoorstelling op de planken te krijgen. Helaas moest na de aankondiging van de lockdown half december alles worden afgeblazen.

Toch hebben ze in de loop van 2021 de draad weer opgepakt. Vol goede moed zijn de repetities herpakt en daarom kunnen ze vol trots de voorstelling ‘Bijna Kerst’ presenteren.

Het verhaal speelt zich af in het Wespennest, ooit een florerend warenhuis, dat nu op omvallen staat. De verkopers doen hun best, maar tegen de online concurrentie is niet op te boksen. Op de dag voor Kerstmis heerst er stress op de werkvloer. Klanten willen hun laatste kerstinkopen doen, maar het personeel vreest dat het Wespennest nieuwjaar niet eens meer haalt. Wie redt het warenhuis van de ondergang?

De première van ‘Bijna Kerst’ is op zaterdag 18 december en de laatste voorstelling staat gepland op 30 december. Alle data zijn te vinden op www.parkvilla.nl/theater. Via deze website kunnen ook kaarten worden gereserveerd.


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!