Sluizeman
Advertorial Winkels

Proef de Hollandse Nieuwe Haring bij Visspecialist Sluizeman

Op vrijdag 12 juni is het haringseizoen van start gegaan. De lekker vette, frisse en ziltige Hollandse Nieuwe Haring kun je keuren bij Visspecialist Sluizeman in de Baronie. “Altijd vers van het mes, want that's the way we do it! En uiteraard schenken we er weer een heerlijk korenwijntje bij.”

Normaal gesproken wordt bij de start van het nieuwe haringseizoen het eerste vaatje nieuwe haring geveild. Maar dit jaar kon deze feestelijke aftrap voor het eerst in 35 jaar niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Ook de feestjes bij Sluizeman voor de deur kunnen helaas niet doorgaan. Angelique Hendriks van Sluizeman vertelt: “Dit jaar gaat alles een beetje anders dan voorgaande jaren. Geen grote party voor de deur, geen Haring on the Docks. Het is niet gepast om te klagen, maar het is natuurlijk wel jammer!”

Powerfood

Haring kun je gerust het hele jaar lekker blijven eten. “Haring is en blijft een gezonde powerfood. Het zit vol met gezonde vetten en eiwitten. Je vult je lichaam dus niet alleen om je trek te stillen, maar je voedt ook echt”, vertelt Angelique. “Het is geen rommel, maar juist een puur product. Overigens is de haring ook niet rauw, zoals sommige mensen denken. Het is namelijk gegaard in pekel. Water met zout is de enige toevoeging.”

Waarom Hollandse Nieuwe als je ze het hele jaar kan eten? “Dat is omdat op de haring maar 6 weken gevangen wordt, voor een heel jaar. Ze worden diep ingevroren in pekelwater. En liggen dus een jaar in de vriezer. Vroeger was het smaakverschil uiteraard veel groter, door de moderne vries technieken blijft de haring nu echt lekker tot het einde van het seizoen.

Kom proeven!

Er gaat niks boven de smaak van een Hollandse Nieuwe, dat weten ze bij Sluizeman als geen ander. Om de traditie tijdens deze coronacrisis toch in stand te houden, nodigt Sluizeman iedereen uit om de haring de komen keuren op het plein bij de Baronie. “We willen iedereen wel uitnodigen om lekker haring te komen happen. Op ons plein hebben we genoeg ruimte. We hebben statafels genoeg om op 1,5 meter afstand deze sociale traditie gewoon door te laten gaan!”

Visspecialist Sluizeman is gevestigd aan de Baronie 90 in Alphen aan den Rijn.

Haring 2020 zeil.jpg


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.