Tamarinde The Indian Kitchen
Advertorial Alphense Fijnproevers

Proef de smaaksensatie van de Indiase keuken bij Tamarinde

Van 1 tot en met 30 november organiseren wij Alphense Fijnproevers. Het Indiase restaurant Tamarinde gaat haar uiterste best doen om je smaakpapillen te verrassen met een speciaal meergangendiner. En dat onder het genot van smaakvolle livemuziek.

Zin in een authentiek Indiaas gerecht? Tamarinde The Indian Kitchen, gevestigd aan de Pieter Doelmanstraat, is een restaurant waar je kan genieten van de vele smaken en aroma's die de Indiase keuken te bieden heeft. Bij het restaurant gaat het niet om de kruiden, maar om de smaakbeleving. Tamarinde The Indian Kitchen is bovendien een restaurant dat modern en traditioneel combineert in zowel keuken als inrichting.

Smaakexplosie gegarandeerd

Begin de avond met een smakelijk voorgerecht. Ben jij vegetarisch of heb je zin iets zonder vlees? Kies dan voor de Malai paneer tikka (vega), een mild gekruide en gegrilde Indiase kwark met romige yoghurt en verse room, wat op smaak wordt gebracht met traditionele specerijen en kruiden. Meer zin in kip? Dan kun je het beste kiezen voor de Chicken tikka, gemarineerde kip met room, geraspte kaas en als kers op de taart koriander.

Bij het hoofdgerecht kun je kiezen uit maar liefst vijf verschillende gerechten. En goed om te weten: alle hoofdgerechten hierboven worden geserveerd met butter naan/rotti of steamed rice.

Voor de vegetariërs

Eet je vegetarisch? Kies dan voor een Indiase favoriet: Paneer lababdar (vega), ofwel kwarkblokjes gekookt in een basisjus van gekarameliseerde uit, tomaat, en met de rijke smaak van verse room en boter.

Voor de vleeseters

Zin in een gerecht met kip? Kies dan voor het ultieme comfort food Butter chicken: gegrilde kip gestoofd in een romige tomatensaus met kruiden, fenegriekbladeren en een glazuur van boter. Is curry helemaal jouw ding? Ga dan voor de Tamarinde chicken curry. Dit is gegaarde kip met saus op basis van uien en tomaten, op smaak gebracht met gember, knoflook, tomatenpuree, chilipepers en verschillende Indiase kruiden. Zin in een stukje vlees, maar geen kip? Ga dan voor de Lamb curry. Deze curry met lamsvlees wordt op smaak gebracht met knoflook, gember en aromatische kruiden.

Behoefte aan iets totaal anders? Ga dan voor de Chicken dum biryani. Dit zijn lagen van geurige saffraanrijst en sappige gekruide kip, bereid met ‘Dum’ om de smaak en rokerigheid te omhullen. Loopt het water jou al in de mond?

Als nagerecht heeft Tamarinde een heerlijke Mango Kulfi op het menu staan. Kulfi is traditioneel Indiaas ijs. Het heeft een stevige, volle en romige smaak.

Alphense Fijnproevers

Ben jij een Alphense Fijnproever? Dineer de hele maand november bij één van de deelnemende restaurants. Geniet van een culinaire avond met smaakvolle livemuziek. Schuif aan bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Alles kan tijdens Alphense Fijnproevers! Reserveer nu jouw tafel op Alphensefijnproevers.nl.

Op de hoogte blijven van de restaurants die deelnemen aan Alphense Fijnproevers? Houd Alphens.nl dan in de gaten!

Alphense Fijnproevers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC) en de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.