Koeien en Kaas
Advertorial Alphense Fijnproevers

Proef de verfijnde smaak van vlees- en kaasgerechten bij Koeien en Kaas

Van 1 tot en met 30 november organiseren wij Alphense Fijnproevers. Restaurant Koeien en Kaas gaat haar uiterste best doen om jouw smaakpapillen te verrassen met een speciaal meergangendiner. En dat onder het genot van smaakvolle livemuziek. 

Denk je aan goed eten? Dan denk je aan Koeien en Kaas. Koeien en Kaas specialiseert zich vooral in vlees-en kaasgerechten, maar ook de visliefhebber kan hier terecht. Bovendien werken ze in de keuken met topproducten waarvan de herkomst bekend is, het liefst van lokale boeren. Kortom, je proeft de passie voor pure smaken. 

Het bijzondere interieur heeft de sfeer van een ambachtelijke slagerij met veel oog voor detail. De gedeeltelijk bakstenen muren en authentieke balken, in combinatie met het tot in detail uitgewerkte interieur, zorgen voor het totaalplaatje als decor voor een perfecte avond uit. En dan word je tijdens Alphense Fijnproevers ook nog getrakteerd op livemuziek! 

Verfijnde smaken

Koeien en Kaas biedt een smakelijk driegangenkeuzemenu aan tijdens Alphense Fijnproevers voor slechts € 35. Je kunt kiezen voor vlees, vis en vegetarische maaltijden. 

Als eerst is het tijd voor een voorgerecht. Bij het voorgerecht kun je kiezen uit Goudse kaassoep met croutons; Beef tataki, ofwel tataki van de diamanthaas met sesammayonaise, soja ponzo saus en knoflookchips; Duo van zalm, huisgerookte zalm en gravad lax met mierikswortel en yuzu gel; of de Klassieke kaassoufflés met boerenopleg kaas en blauwschimmelkaas. Wij krijgen al trek, jij ook?

Nu je de smaakpapillen hebt aangewakkerd is het tijd voor het hoofdgerecht. Heb jij zin in een goed mals stukje vlees? Ga dan voor de Tri-tip, Australian beef. Of kies de Kogelbiefstuk van het Hollandse dubbeldoelrund. Meer zin in een burger? Ga dan voor de special burger, 100% runderburger met rucola, jalapeño-mayonaise, chorizo en sambalkaas.

Al deze hoofdgerechten worden geserveerd met frites en truffelmayonaise. Hoe lekker is dat?

Heb je toch meer zin in veel kaas? Dat kun je kiezen voor de Zwitserse kaasfondue met Emmenthaler, gruyère en Kirsch met brood, krieltjes, cherry tomaat, komkommer, paprika en wortel. Is vlees en kaas niet voor jou? Ga dan voor de Gepocheerde kabeljauw met gewokte spinazie met geroosterde paprikasaus, geserveerd met frites en truffelmayonaise. Kortom: voldoende keuze uit heerlijke gerechten!

Hopelijk heb je nog een plekje bewaard, want nu komen we aan bij het nagerecht. Bij het nagerecht kun je kiezen uit vier opties. Cinnamon roll geserveerd met kaneelijs; Trio chocolade trifle, witte chocolade mouse met melk chocoladesaus en pure chocolade crumble; of de Panna cotta geserveerd met rood fruit compote. Houd je meer van hartig? Maak je geen zorgen, dan kun je kiezen voor het Kaasplankje met drie zachte kazen met vijg en chutney. 

Alphense Fijnproevers

Ben jij een Alphense Fijnproever? Dineer de hele maand november bij één van de deelnemende restaurants. Geniet van een culinaire avond met smaakvolle livemuziek. Schuif aan bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Alles kan tijdens Alphense Fijnproevers! Reserveer nu jouw tafel op Alphensefijnproevers.nl. 

Op de hoogte blijven van de restaurants die deelnemen aan Alphense Fijnproevers? Houd Alphens.nl dan in de gaten!

Alphense Fijnproevers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC) en de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.