Proef de verfijnde smaak van vlees- en kaasgerechten bij Koeien en Kaas
Van 1 tot en met 30 november organiseren wij Alphense Fijnproevers. Restaurant Koeien en Kaas gaat haar uiterste best doen om jouw smaakpapillen te verrassen met een speciaal meergangendiner. En dat onder het genot van smaakvolle livemuziek.
Denk je aan goed eten? Dan denk je aan Koeien en Kaas. Koeien en Kaas specialiseert zich vooral in vlees-en kaasgerechten, maar ook de visliefhebber kan hier terecht. Bovendien werken ze in de keuken met topproducten waarvan de herkomst bekend is, het liefst van lokale boeren. Kortom, je proeft de passie voor pure smaken.
Het bijzondere interieur heeft de sfeer van een ambachtelijke slagerij met veel oog voor detail. De gedeeltelijk bakstenen muren en authentieke balken, in combinatie met het tot in detail uitgewerkte interieur, zorgen voor het totaalplaatje als decor voor een perfecte avond uit. En dan word je tijdens Alphense Fijnproevers ook nog getrakteerd op livemuziek!
Verfijnde smaken
Koeien en Kaas biedt een smakelijk driegangenkeuzemenu aan tijdens Alphense Fijnproevers voor slechts € 35. Je kunt kiezen voor vlees, vis en vegetarische maaltijden.
Als eerst is het tijd voor een voorgerecht. Bij het voorgerecht kun je kiezen uit Goudse kaassoep met croutons; Beef tataki, ofwel tataki van de diamanthaas met sesammayonaise, soja ponzo saus en knoflookchips; Duo van zalm, huisgerookte zalm en gravad lax met mierikswortel en yuzu gel; of de Klassieke kaassoufflés met boerenopleg kaas en blauwschimmelkaas. Wij krijgen al trek, jij ook?
Nu je de smaakpapillen hebt aangewakkerd is het tijd voor het hoofdgerecht. Heb jij zin in een goed mals stukje vlees? Ga dan voor de Tri-tip, Australian beef. Of kies de Kogelbiefstuk van het Hollandse dubbeldoelrund. Meer zin in een burger? Ga dan voor de special burger, 100% runderburger met rucola, jalapeño-mayonaise, chorizo en sambalkaas.
Al deze hoofdgerechten worden geserveerd met frites en truffelmayonaise. Hoe lekker is dat?
Heb je toch meer zin in veel kaas? Dat kun je kiezen voor de Zwitserse kaasfondue met Emmenthaler, gruyère en Kirsch met brood, krieltjes, cherry tomaat, komkommer, paprika en wortel. Is vlees en kaas niet voor jou? Ga dan voor de Gepocheerde kabeljauw met gewokte spinazie met geroosterde paprikasaus, geserveerd met frites en truffelmayonaise. Kortom: voldoende keuze uit heerlijke gerechten!
Hopelijk heb je nog een plekje bewaard, want nu komen we aan bij het nagerecht. Bij het nagerecht kun je kiezen uit vier opties. Cinnamon roll geserveerd met kaneelijs; Trio chocolade trifle, witte chocolade mouse met melk chocoladesaus en pure chocolade crumble; of de Panna cotta geserveerd met rood fruit compote. Houd je meer van hartig? Maak je geen zorgen, dan kun je kiezen voor het Kaasplankje met drie zachte kazen met vijg en chutney.
Alphense Fijnproevers
Ben jij een Alphense Fijnproever? Dineer de hele maand november bij één van de deelnemende restaurants. Geniet van een culinaire avond met smaakvolle livemuziek. Schuif aan bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Alles kan tijdens Alphense Fijnproevers! Reserveer nu jouw tafel op Alphensefijnproevers.nl.
Op de hoogte blijven van de restaurants die deelnemen aan Alphense Fijnproevers? Houd Alphens.nl dan in de gaten!
Alphense Fijnproevers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC) en de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn.