Provincie Zuid-Holland

Proef met innovatieve e-bikestallingen ook in Alphen

Van hot naar her door het Groene Hart of andere mooie gebieden in de buurt. Het liefst fiets je ellenlange afstanden op je vertrouwde e-bike. Maar waar stal je zo’n fiets? Dat kan in de innovatieve e-bikestalling bij het Ecopark in Alphen.

De komst van de innovatieve e-bikestalling maakt onderdeel uit van een proef van de provincie Zuid-Holland. Er zijn tien locaties uitgekozen waar deze fietsenstalling komt te staan. De provincie Zuid-Holland is hiervoor een samenwerking aangegaan met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijswijk, Papendrecht, Brielle en Lisse.

E-bikes vullen de laatste jaren steeds vaker het straatbeeld. De provincie Zuid-Holland ziet dit als een positieve verandering. Fietsen is niet alleen goed voor de bereikbaarheid, maar ook voor de gezondheid en het milieu. Maar waar elektrische auto’s op steeds meer openbare plekken kunnen opladen, is het voor een e-bikegebruiker soms nog zoeken naar een handige én veilige plek. Met het realiseren van deze fietsenstallingen hoopt de provincie dat het nog aantrekkelijker wordt om de fiets te pakken in plaats van andere vervoersmiddelen die meer schade aan het milieu aanrichten. 

Innovatieve e-bikestalling in Alphen 

In Zuid-Holland worden tien innovatieve e-bikestallingen geplaatst. Hier kan je je e-bike veilig stallen en opladen. Dankzij de zonnepanelen op de fietsenstalling is dit volledig energieneutraal. Voor wie er met dit lekkere weer al op uit is gegaan met de fiets, was het misschien al opgevallen. In onze gemeente zijn drie locaties uitgekozen voor de fietsenstallingen: bij het Ecopark aan de Limeslus 5 en in Boskoop op de Sportlaan en Parklaan.

Veilig je fiets stallen 

De e-bike kan veilig gestald worden: de rekken kunnen niet gekraakt worden en met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart, geopend en vergrendeld worden. De innovatieve fietsenstalling wekt zijn eigen energie op met zonnepanelen in het dak zodat de gestalde e-bike gratis opgeladen wordt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 14:38

Met voorrang naar een gelijkvloerse woning

Ben je 50 jaar of ouder en zijn jouw kinderen de deur uit? Woon je in een eengezinswoning van Woonforte? Speciaal voor huurders die willen overstappen van een eengezinswoning naar een gelijkvloerse woning is er het project Passend (t)huis.

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.