Evenementen

Proeflokaal Bregje present tijdens Winter Culinair

Van 15 tot en met 17 december wordt het Thorbeckeplein omgetoverd tot een winters evenement: Winter Culinair. Compleet met kerstmarkt, schaatsbaan en koren in Dickensstijl wordt de vernieuwde Lage Zijde in Alphen aan den Rijn weer op de kaart gezet.

Proeflokaal Bregje is één van de nieuwe restaurants aan de Lage Zijde. Shaylane Joenoes, eigenaresse van het restaurant, vindt dat Bregje daarom ook niet mag ontbreken als deelnemer aan Winter Culinair.

Wat vond je van het idee van Winter Culinair op en rondom het Thorbeckeplein?
Fijn dat wij als winkeliers iets nieuws kunnen gaan doen op het Thorbeckeplein. Een mooiere introductie bestaat er niet. Kerstsfeer, ijsbaan, de horeca op zijn best. Voor een ieder wat wils.

Wat verwacht je zelf van 15, 16 en 17 december?
Hoge verwachtingen zijn er bij ons zeker. Het Thorbeckeplein is zo'n lange tijd een bouwput geweest dat dit een mooie gelegenheid is om de Alphenaren weer onze kant op te krijgen. De organisatie van een Winter Culinair moet wel een succes worden. Wij als winkeliers willen een sfeer creëren die de samenhorigheid van kerst goed weergeeft. Lekker eten, een lekkere cocktail, schaatsen, de kerstbomen, hoe leuk is dat.

Waarmee gaan jullie je tijdens het evenement onderscheiden?
Wij gaan gerechten verkopen waar Proeflokaal Bregje bekend om staat. En voor degene die niet bekend zijn met Proeflokaal Bregje is dit het ultieme moment kennis te maken. Voor Proeflokaal Bregje willen wij het volgende verkopen: uiensoep, erwtensoep, poffertjes en scroppino.

Waarom moeten Alphenaren naar Winter Culinair komen?
De Alphenaar moet naar het Thorbeckeplein komen omdat de Winter Culinair een succes gaat worden. Dit stukje Alphen moet weer op de kaart gezet worden. Wij bieden de Alphenaren de ultieme kerstsfeer aan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.