Proeflokaal Bregje present tijdens Winter Culinair

Van 15 tot en met 17 december wordt het Thorbeckeplein omgetoverd tot een winters evenement: Winter Culinair. Compleet met kerstmarkt, schaatsbaan en koren in Dickensstijl wordt de vernieuwde Lage Zijde in Alphen aan den Rijn weer op de kaart gezet.

Proeflokaal Bregje is één van de nieuwe restaurants aan de Lage Zijde. Shaylane Joenoes, eigenaresse van het restaurant, vindt dat Bregje daarom ook niet mag ontbreken als deelnemer aan Winter Culinair.

Wat vond je van het idee van Winter Culinair op en rondom het Thorbeckeplein?
Fijn dat wij als winkeliers iets nieuws kunnen gaan doen op het Thorbeckeplein. Een mooiere introductie bestaat er niet. Kerstsfeer, ijsbaan, de horeca op zijn best. Voor een ieder wat wils.

Wat verwacht je zelf van 15, 16 en 17 december?
Hoge verwachtingen zijn er bij ons zeker. Het Thorbeckeplein is zo'n lange tijd een bouwput geweest dat dit een mooie gelegenheid is om de Alphenaren weer onze kant op te krijgen. De organisatie van een Winter Culinair moet wel een succes worden. Wij als winkeliers willen een sfeer creëren die de samenhorigheid van kerst goed weergeeft. Lekker eten, een lekkere cocktail, schaatsen, de kerstbomen, hoe leuk is dat.

Waarmee gaan jullie je tijdens het evenement onderscheiden?
Wij gaan gerechten verkopen waar Proeflokaal Bregje bekend om staat. En voor degene die niet bekend zijn met Proeflokaal Bregje is dit het ultieme moment kennis te maken. Voor Proeflokaal Bregje willen wij het volgende verkopen: uiensoep, erwtensoep, poffertjes en scroppino.

Waarom moeten Alphenaren naar Winter Culinair komen?
De Alphenaar moet naar het Thorbeckeplein komen omdat de Winter Culinair een succes gaat worden. Dit stukje Alphen moet weer op de kaart gezet worden. Wij bieden de Alphenaren de ultieme kerstsfeer aan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!