Jordi Wijhenke

Profvoetballers zetten zich in voor voetbalkampen in corona-zomer

Festivalorganisatoren 4PM Entertainment & EA Events lanceren in samenwerking met een groot aantal profvoetballers deze zomer een reeks exclusieve voetbalkampen onder de naam: PLAY ON. Verschillende amateurclubs in het hele land organiseren deze zomer daarom voetbalkampen en clinics. In de regio Alphen aan de Rijn vinden de voetbalkampen plaats bij SV ARC.

Op verschillende amateurclubs in het hele land zullen vanaf de start van de zomervakantie voor het basisonderwijs, zowel 5-daagse als 1-daagse dagkampen (zonder overnachting) en clinics worden georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Er zijn verschillende profvoetballers bij betrokken, waaronder Urby Emanuelson, Calvin Stengs, Desiree van Lunteren en straatvoetballer Soufiane Touzani.

Een gevarieerd programma

De organisatie belooft een gevarieerd programma voor de deelnemers met iedere dag een speciale training of clinic van een bekende profvoetballer bij. "We gaan een gekke zomer tegemoet waarin veel Nederlanders hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen", aldus Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment. "Veel jonge kinderen hebben de laatste weken binnen gezeten en kunnen nu weer naar school en mogen zelfs weer het voetbalveld op zonder de 1,5 meter regel. Daarnaast begint de competitie hier in Nederland pas na 1 september dus vonden we dit het ideale moment om samen met meerdere profs deze zomer een unieke voetbal-experience te bieden aan deze jonge voetballiefhebbers."

Het programma tijdens de voetbalkampen bij SV ARC bestaat volgens de organisatie uit doen, zien en beleven. Zo zijn er technische trainingen, mini-competities, voetbalspellen, voetbaldemonstraties van balkunstenaars, meet & greets met bekende profs en nog veel meer. Urby Emanuelson: "Op de trainingen bij onze profclubs maken we gebruik van de nieuwste technieken om beter te worden. Dat zien we eigenlijk in de bestaande voetbalkampen maar weinig terug. Hoe tof is het dat je ook als kind al gebruik kan maken van sommige van deze technieken?" Andere profs die clinics komen verzorgen zijn onder andere Bart Ramselaar, Orkan Kökcü, Kelly Zeeman, Joey Veerman, Hedwiges Maduro en Sven Botman.

Spieren voor Spieren

PLAY ON. gaat een samenwerking aan met Spieren voor Spieren. Van elk verkocht ticket gaat een vast bedrag naar deze stichting met als doel om een substantieel geldbedrag op te halen voor onderzoek naar spierziektes onder kinderen.

Namens Spieren voor Spieren zullen Daley Blind, Jan Vertonghen, Luuk de Jong en Siem de Jong invulling geven aan een vast programmaonderdeel tijdens de kampen. Onder de noemer: ‘Spieren voor Spieren - The Next Best’ trainen deelnemers specifieke vaardigheden uit oefeningen die door het viertal zijn gemaakt. "We zijn blij dat we deze zomer, waarin we minder bewegingsvrijheid hebben, toch een initiatief hebben gevonden waarmee we iets voor Spieren voor Spieren kunnen doen", aldus Daley Blind, ambassadeur van Spieren voor Spieren.

De organisatie geeft aan de kampen geheel corona-proof te kunnen organiseren. "Veiligheid en gezondheid gaat boven alles dus we nemen flink wat extra corona-maatregelen om dit te waarborgen. Zo is er een beperkte capaciteit aan deelnemers per locatie, staat hygiëne van zowel de deelnemers, begeleiders en materialen bovenaan, vinden de activiteiten plaats in de buitenlucht en wordt er afstand gehouden tussen begeleiders en deelnemers", aldus Bovenlander.

Het eerste kamp in de regio Alphen aan de Rijn vindt plaats bij Sportpark Zegersloot bij voetbalvereniging SV ARC in de week van 3 t/m 7 augustus. Kijk hier voor meer informatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.