Stichting Tsjernobyl

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Voor de elfde keer zou een groep van 23 kinderen, een juf en een tolk naar Alphen aan den Rijn komen om de tijd van hun leven te krijgen. Maar dit gaat niet door. Op donderdag 27 februari heeft de Wit-Russische overheid groepen verboden om naar het buitenland te reizen. De overheid vindt het niet veilig genoeg om groepen naar het buitenland te laten reizen in verband met het coronavirus.

“Voor het project 2020 zouden kinderen komen van de basisschool uit Buda-Ljushevskaja en Buda-Kashelewo. In 2010 en 2012 kwamen er ook kinderen uit deze dorpen in het zuid-oosten van Wit-Rusland naar Alphen aan den Rijn. Ljudmilla Safonava is nog steeds de directeur van de school in Buda-Ljushevskaja en weet de ouders in het dorp te enthousiasmeren om hun kind voor acht weken naar Nederland te laten gaan”, laat de stichting weten.

“Basisschool ‘De Fontein’ in de wijk Kerk en Zanen had gedurende het project een lokaal ter beschikking gesteld voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten. Tal van serviceclubs, verenigingen, bedrijven en particulieren zouden belangeloos meewerken om ‘naast school’ activiteiten te organiseren. Nu het project is gecanceld beraadt het bestuur zich op een ander startmoment.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.