Stichting Tsjernobyl

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Voor de elfde keer zou een groep van 23 kinderen, een juf en een tolk naar Alphen aan den Rijn komen om de tijd van hun leven te krijgen. Maar dit gaat niet door. Op donderdag 27 februari heeft de Wit-Russische overheid groepen verboden om naar het buitenland te reizen. De overheid vindt het niet veilig genoeg om groepen naar het buitenland te laten reizen in verband met het coronavirus.

“Voor het project 2020 zouden kinderen komen van de basisschool uit Buda-Ljushevskaja en Buda-Kashelewo. In 2010 en 2012 kwamen er ook kinderen uit deze dorpen in het zuid-oosten van Wit-Rusland naar Alphen aan den Rijn. Ljudmilla Safonava is nog steeds de directeur van de school in Buda-Ljushevskaja en weet de ouders in het dorp te enthousiasmeren om hun kind voor acht weken naar Nederland te laten gaan”, laat de stichting weten.

“Basisschool ‘De Fontein’ in de wijk Kerk en Zanen had gedurende het project een lokaal ter beschikking gesteld voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten. Tal van serviceclubs, verenigingen, bedrijven en particulieren zouden belangeloos meewerken om ‘naast school’ activiteiten te organiseren. Nu het project is gecanceld beraadt het bestuur zich op een ander startmoment.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:37

Lentevreugd op de Alphense kinderboerderijen

Het is lente, en dat betekent dat er weer jonge dieren worden geboren. Normaal kun je de pasgeboren dieren bewonderen en knuffelen op de Alphense kinderboerderijen, maar dat gaat momenteel helaas niet door de coronacrisis. Geniet daarom van de jonge dieren met deze foto’s!

Coronavirus in Alphen vandaag 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.

Advertorial Winkels vandaag 13:16

SD Creation lanceert webshop

Op woensdag 1 april heeft kledingwinkel SD Creation hun webshop gelanceerd. “Het is eigenlijk een verlengstuk van je winkel. Op deze manier kun je ons ook vanuit huis bezoeken”, vertelt eigenaar Ramon Hagen.