Josh Walet

Protest aangekondigd op het Rijnplein tegen coronamaatregelen: “Ik houd mijn hart vast”

Op social media gaat een oproep rond om maandagavond om 19:00 uur op het Rijnplein bijeen te komen. Dit als protest tegen de avondklok. De ondernemers van het Rijnplein zijn huiverig voor vanavond en doen een beroep op het gezond verstand van de demonstranten. “Een situatie zoals in Eindhoven willen we voorkomen.”

“Zorg dat je er bent. We gaan als Alphenaren van ons laten horen dat we tegen de avondklok zijn”, zo luidt de oproep. Ook wordt in hetzelfde bericht opgeroepen om vooral onherkenbaar gekleed te komen. De initiatiefnemer van het protest is Danny Olandezu. Hij riep op social media op om in actie te komen tegen de coronamaatregelen, met in het bijzonder de avondklok.

Ramon Hagen, voorzitter van de winkeliersvereniging van het Rijnplein, hoopt dat het meevalt. “We willen niet dat de situatie die zich in Eindhoven heeft afgespeeld, zich herhaalt in Alphen”, zegt hij. Hagen is angstig wat vanavond zal brengen. “We zijn heel huiverig voor wat er staat te gebeuren. Het mag dan wel beginnen als vreedzaam protest, maar er zijn altijd wel een paar sensatiezoekers bij. Daarom wil ik ook een beroep doen op ieders gezond verstand. Protesteren is prima, maar breng ons niet nog verder in de problemen. We hebben het als ondernemers allemaal al zo zwaar op dit moment.”

Opvallend is dat Olandezu maandagmiddag op social media het verzoek deelt om juist niet samen te komen op het Rijnplein. “De oproep om te verzamelen was voor vrienden en bekenden, als vorm van protest tegen het coronabeleid”, zo schrijft hij. “Helaas is dit een eigen leven gaan leiden en distantieer ik mijzelf van deze samenkomst. Om ongeregeldheden te voorkomen verwacht ik van iedereen zijn of haar medewerking.”

De politie zal de situatie rondom de protestactie in de gaten houden. De protestactie is niet als zodanig aangemeld bij de gemeente, maar de situatie is bij hen wel bekend.

aankondiging protest rijnplein 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.