Alphens EV

Provinciale Staten spreekt over Bodegravenboog

Om de verkeersdruk te verlichten rond Alphen, Bodegraven en Waddinxveen is de Bodegravenboog in de race. Deze sluit de N11 goed aan op de A12 en is een gewenste oplossing in de regio. Woensdagochtend 2 februari bespreekt Provinciale Staten of Zuid-Holland ook achter de aanleg staat.

De Bodegravenboog zou veel fileleed in de regio oplossen. Daarom is deze aansluiting tussen N11 en A12 onderdeel van de gewenste maatregelen in het Beter Bereikbaar Gouwe pakket. Het gaat echter om een rijksweg en daarom hebben de gemeenten daar geen zeggenschap over.

Hefbrug Boskoop en Hazerswoude-Dorp
Het is wel zo dat Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen al veel langer aandringen op de aanleg van deze ontsluiting. Langs de Gouwe en de N207 is veel verkeersoverlast, die lokaal vooral voelbaar is in Hazerswoude-Dorp (N209) en de hefbrug in Boskoop (foto).

200 miljoen
Na de gemeenten moet ook de provincie Zuid-Holland achter de aanleg van de Bodegravenboog staan. Vervolgens is het de rijksoverheid die de weg moet aanleggen en grotendeels betalen. Hoewel gemeenten en provincie zullen bijdragen is het wel het Rijk dat voor het grootste deel van de benodigde 200 miljoen euro op moet draaien.

Provinciale Staten van Zuid-Holland spreken om 10.00 uur over de wens van Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen en of de provincie denkt dat de aanleg van de Bodegravenboog nuttig is en een deel van de verkeersproblematiek weg zal nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.