Alphens EV

Provinciale Staten spreekt over Bodegravenboog

Om de verkeersdruk te verlichten rond Alphen, Bodegraven en Waddinxveen is de Bodegravenboog in de race. Deze sluit de N11 goed aan op de A12 en is een gewenste oplossing in de regio. Woensdagochtend 2 februari bespreekt Provinciale Staten of Zuid-Holland ook achter de aanleg staat.

De Bodegravenboog zou veel fileleed in de regio oplossen. Daarom is deze aansluiting tussen N11 en A12 onderdeel van de gewenste maatregelen in het Beter Bereikbaar Gouwe pakket. Het gaat echter om een rijksweg en daarom hebben de gemeenten daar geen zeggenschap over.

Hefbrug Boskoop en Hazerswoude-Dorp
Het is wel zo dat Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen al veel langer aandringen op de aanleg van deze ontsluiting. Langs de Gouwe en de N207 is veel verkeersoverlast, die lokaal vooral voelbaar is in Hazerswoude-Dorp (N209) en de hefbrug in Boskoop (foto).

200 miljoen
Na de gemeenten moet ook de provincie Zuid-Holland achter de aanleg van de Bodegravenboog staan. Vervolgens is het de rijksoverheid die de weg moet aanleggen en grotendeels betalen. Hoewel gemeenten en provincie zullen bijdragen is het wel het Rijk dat voor het grootste deel van de benodigde 200 miljoen euro op moet draaien.

Provinciale Staten van Zuid-Holland spreken om 10.00 uur over de wens van Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen en of de provincie denkt dat de aanleg van de Bodegravenboog nuttig is en een deel van de verkeersproblematiek weg zal nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.