Provinciale weg door Rietveld wordt onderzocht

De mogelijkheid om een weg aan te leggen door de polder Rietveld wordt door de provincie Zuid-Holland onderzocht. Dit in het kader van een goede oplossing voor de verkeersdruk in de driehoek Zoetermeer, Boskoop en Alphen aan den Rijn.

De gemeente Alphen aan den Rijn is tegen het aanleggen van een weg door het Rietveld, niet te verwarren met natuurgebied Zaanse Rietveld. Hiervoor heeft de gemeenteraad indertijd een motie aangenomen met de opdracht aan de wethouder om zo’n aanleg te voorkomen. De raad wil het Spookverlaat, de Compierekade en Klein Giethoorn (foto) ongeschonden laten als het recreatiegebied dat het nu is.

Wethouder Kees van Velzen meldt dat hij de Alphense bezwaren heeft ingebracht in de overleggen over een totale oplossing voor het hele gebied, met als grote knelpunten de Zijde in Boskoop en de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. “Het is wel zo dat we pas na alle onderzoeken kunnen zien wat er dan wel kan zonder het Rietveld aan te tasten.”
Provinciewoordvoerder Gohdar Masson voegt hieraan toe: “Als we niets onderzoeken, kunnen we ook geen besluit nemen.”

Donderdag 14 maart was er in het Alphense gemeentehuis een informatiemarkt over de stand van zaken rond de onderzoeken om tot een goede oplossing voor de verkeersdruk rond de Gouwe te komen. Henk Goes (PcdA) stelde de vraag over een eventuele provinciale weg door het Rietveld.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:22

Opnieuw tractoren op de weg

Verschillende tractoren rijden op de weg. Dit komt doordat enkele boeren vanochtend pas uit Den Haag zijn vertrokken met hun tractoren.

Horeca vandaag 13:54

Restaurantweek: El Caballo

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer het Argentijns Grill Restaurant El Caballo.  

Gezondheid en welzijn vandaag 12:06

Tot juni 2020 activiteiten in Westerhove

In september maakte de gemeente Alphen aan den Rijn bekend dat 4 buurtcentra hun deuren gaan sluiten. Eén van deze buurtcentra is Westerhove.  

Calamiteiten vandaag 10:53

Fietsers aangereden op Noorderkeerkring

Rond 8:45 uur zijn er twee fietsers aangereden op de Noorderkeerkring in Alphen. Eén fietser is meegenomen naar het ziekenhuis.