Provinciale weg door Rietveld wordt onderzocht

De mogelijkheid om een weg aan te leggen door de polder Rietveld wordt door de provincie Zuid-Holland onderzocht. Dit in het kader van een goede oplossing voor de verkeersdruk in de driehoek Zoetermeer, Boskoop en Alphen aan den Rijn.

De gemeente Alphen aan den Rijn is tegen het aanleggen van een weg door het Rietveld, niet te verwarren met natuurgebied Zaanse Rietveld. Hiervoor heeft de gemeenteraad indertijd een motie aangenomen met de opdracht aan de wethouder om zo’n aanleg te voorkomen. De raad wil het Spookverlaat, de Compierekade en Klein Giethoorn (foto) ongeschonden laten als het recreatiegebied dat het nu is.

Wethouder Kees van Velzen meldt dat hij de Alphense bezwaren heeft ingebracht in de overleggen over een totale oplossing voor het hele gebied, met als grote knelpunten de Zijde in Boskoop en de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp. “Het is wel zo dat we pas na alle onderzoeken kunnen zien wat er dan wel kan zonder het Rietveld aan te tasten.”
Provinciewoordvoerder Gohdar Masson voegt hieraan toe: “Als we niets onderzoeken, kunnen we ook geen besluit nemen.”

Donderdag 14 maart was er in het Alphense gemeentehuis een informatiemarkt over de stand van zaken rond de onderzoeken om tot een goede oplossing voor de verkeersdruk rond de Gouwe te komen. Henk Goes (PcdA) stelde de vraag over een eventuele provinciale weg door het Rietveld.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:18

Ken jij The Center of Beauty al?

Heb jij een huidprobleem en ben je opzoek naar een oplossing? Bij The Center of Beauty nemen ze jou mee naar de wereld van Cenzaa, waar wellness en intensieve huidverbetering samenkomen.

Politiek vandaag 15:16

Gemeente helpt pop-up horeca aan tijdelijke standplaatsen

Een vergeten groep tijdens de coronacrisis is de tijdelijke horeca. Foodtrucks en oliebollenkramen, bijvoorbeeld. De VVD pleit voor hulp van de gemeente aan deze groep. Wethouder Van As gaat er direct werk van maken.

Sport vandaag 14:29

In beweging blijven met BOOST

Bewegen is belangrijk. Dat weten de beweeg- en lifestylecoaches van BOOST maar al te goed. Zij organiseren op verschillende locaties in de gemeente activiteiten en workshops om jongeren actief en gezond te houden.

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:22

De Heerlijkheid van Alfen: een onherbergzaam gebied

Groene polders, sloten en koeien: het kenmerkende landschap rond Alphen aan den Rijn en in het Groene Hart. Toch zag het er hier niet altijd zo uit. Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ maakt de geschiedenis van Alphen aan den Rijn weer zichtbaar en beleefbaar. 

Politiek vandaag 12:30

Gemeente kan niets doen aan huurverhogingen

De Alphense woningcorporaties Woonforte en Habeko kunnen gewoon een reguliere huurverhoging doorvoeren. Daar heeft de gemeente niets over te zeggen, zo meldt wethouder Gerard van As. Een aantal politieke partijen is het hier niet mee eens.

Algemeen vandaag 11:51

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!