Josh Walet

Provincie legt protesten naast zich neer en kiest voor 5.40 meter hoge vaste Steekterbrug

De huidige Steekterbrug kan nog maar een paar jaar mee en moet voor eind 2026 worden vervangen. Waar het plan eerst was om een beweegbare brug te realiseren bleek dit een te dure optie. Daarom kiest de Provincie Zuid-Holland nu ondanks de protesten van meerdere bedrijven toch voor een vaste brug met een doorvaarthoogte van 5.40 meter.

Er liggen al jarenlang plannen voor het bouwen van een nieuwe brug. Het eerste plan was om een beweegbare brug te realiseren, maar “tijdens het uitwerken van het ontwerp voor de nieuwe Steekterbrug is gebleken dat het vervangen en verbreden van de brug niet gerealiseerd kan worden binnen het beschikbare budget”, laat de Provincie weten.

De volgende optie was een vaste brug met een doorvaarthoogte van 5.40 meter. Volgende de Provincie “het meest kansrijke alternatief”. Op dit alternatief kwamen echter veel protesten van onder andere binnenvaartschippers en diverse bedrijven. Een 5.40 meter hoge vaste brug zou niet hoog genoeg zijn en schippers gaven aan dan op z’n minst een brug van 6.60 meter hoog te willen.

De Provincie is het hier niet mee eens en is van mening dat een 6.60 meter hoge brug niet netjes in te passen is. Volgens de Provincie moet een 5.40 meter hoge vaste brug geen probleem zijn. “Met deze doorvaarthoogte kunnen ook lege binnenvaartschepen door het innemen van ballastwater de brug passeren. Daarbij lijkt de brug dan goed inpasbaar te zijn in de omgeving.”, aldus de Provincie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.