Provincie op bezoek in Alphen

Vrijdag 27 oktober bracht een delegatie van de provincie onder leiding van gedeputeerde Adri Bom een bezoek aan Alphen. Per boot kwamen ze aan bij de Werf aan de Rijnhaven.

Behalve vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland waren er ook deelnemers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, diverse wethouders uit andere gemeentes en bestuurders van bouwondernemingen en woningcorporaties aan boord. Onderwerp van de dag was "slim ruimtegebruik", waarbij een aantal voorbeelden in de regio per boot werden aangedaan.

Het Rijnhavengebied is een mooi voorbeeld van slim ruimtegebruik. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven geeft de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Een deel van het bedrijventerrein wordt getransformeerd: Rijnhaven-Oost.

De gemeente is ook hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied in te vullen als een plek voor nieuw ondernemerschap. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die in afrondende fase zitten, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie en de gebruikswaarde van de haven te vergroten,” aldus wethouder Gerard van As, die de gasten namens de gemeente ontving. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!  

Evenementen gisteren 10:16

Het is Oldtimerdag!

De Oldtimerdag is als vanouds op de zaterdag voor de Alphense jaarmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 14 september. Net als vorig jaar is de Hooftstraat het podium voor de traditionele Oldtimerdag.  

Politiek gisteren 08:37

Onorthodoxe oplossingen voor woningnood Alphen-Stad

Omdat Alphen-Stad voorlopig niet kan uitbreiden, is een lijst gemaakt met onorthodoxe mogelijkheden en locaties voor nieuwbouwlocaties. Naar verwachting kunnen daardoor ongeveer 900 woningen worden gebouwd, waarvan een deel tijdelijk is.

Blog Opinie 13 sep. 2019 20:23

MINERVA Vrouwennetwerk

Gisteren heb ik mijn lidmaatschap van het Vrouwen Netwerk Rijnstreek opgezegd. Na een goeie anderhalf jaar treuzelen, was het welletjes.