Gemeente

Provincie op bezoek in Alphen

Vrijdag 27 oktober bracht een delegatie van de provincie onder leiding van gedeputeerde Adri Bom een bezoek aan Alphen. Per boot kwamen ze aan bij de Werf aan de Rijnhaven.

Behalve vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland waren er ook deelnemers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, diverse wethouders uit andere gemeentes en bestuurders van bouwondernemingen en woningcorporaties aan boord. Onderwerp van de dag was "slim ruimtegebruik", waarbij een aantal voorbeelden in de regio per boot werden aangedaan.

Het Rijnhavengebied is een mooi voorbeeld van slim ruimtegebruik. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven geeft de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Een deel van het bedrijventerrein wordt getransformeerd: Rijnhaven-Oost.

De gemeente is ook hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied in te vullen als een plek voor nieuw ondernemerschap. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die in afrondende fase zitten, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie en de gebruikswaarde van de haven te vergroten,” aldus wethouder Gerard van As, die de gasten namens de gemeente ontving. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.