Provincie op bezoek in Alphen

Vrijdag 27 oktober bracht een delegatie van de provincie onder leiding van gedeputeerde Adri Bom een bezoek aan Alphen. Per boot kwamen ze aan bij de Werf aan de Rijnhaven.

Behalve vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland waren er ook deelnemers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, diverse wethouders uit andere gemeentes en bestuurders van bouwondernemingen en woningcorporaties aan boord. Onderwerp van de dag was "slim ruimtegebruik", waarbij een aantal voorbeelden in de regio per boot werden aangedaan.

Het Rijnhavengebied is een mooi voorbeeld van slim ruimtegebruik. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven geeft de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Een deel van het bedrijventerrein wordt getransformeerd: Rijnhaven-Oost.

De gemeente is ook hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied in te vullen als een plek voor nieuw ondernemerschap. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die in afrondende fase zitten, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie en de gebruikswaarde van de haven te vergroten,” aldus wethouder Gerard van As, die de gasten namens de gemeente ontving. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 15:31

ARC heeft het niet gemakkelijk, veel doelpunten bij Alphen - Stompwijk

ARC moest zaterdag in de Utrechtse wijk Ondiep aantreden tegen koploper DHSC, de club die samen met de Racing promoveerde uit de eerste klasse A. Op het sportpak Wesley Sneijder is de fusieclub dit seizoen onverslaanbaar. Ook ARC ondervond dat en ging met 2-1 ten onder.

Calamiteiten vandaag 14:17

Baldadige jongens moeten naar bureau Halt

Afgelopen weekend gedroegen vier jongens in de leeftijd tot 15 jaar zich baldadig in een winkel in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen. De politie kon van twee jongens de identiteit achterhalen. Zij gaan een traject volgen bij bureau Halt.

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.