Josh Walet

Provincie Zuid-Holland herziet spoorproject Leiden-Utrecht

Al jaren hebben Alphenaren last van het probleem: geen treinen richting Utrecht of Leiden, omdat er werkzaamheden op het spoor zijn. De Provincie Zuid-Holland was bezig met een spoorproject om dit probleem te verhelpen. Toch heeft de Provincie Zuid-Holland aangekondigd dat het spoorproject tussen Leiden en Utrecht ‘terugkeert naar de tekentafel’.

De kosten van het project dreigen hoger uit te vallen dan oorspronkelijk begroot, waardoor de provincie samen met spoorbeheerder ProRail en andere betrokken partijen opnieuw naar de plannen kijkt. Het doel is om goedkopere oplossingen te vinden en extra financiering te verkrijgen.

In de afgelopen jaren zijn er al diverse aanpassingen aan het spoor gedaan om meer treinen tussen Leiden en Utrecht te laten rijden. Er staan nog ingrijpende wijzigingen op de planning, zoals de aanleg van een ongelijkvloerse kruising op de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude en de bouw van een nieuw station bij Hazerswoude-Rijndijk, onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ondanks alles blijven de ambities om het spoor intensiever te gebruiken en een nieuw station te bouwen overeind. De komende zes maanden zullen alle onderdelen van het plan herzien worden om te kijken naar kosteneffectievere oplossingen. De lopende procedure voor de ongelijkvloerse kruising wordt tijdelijk gestaakt, maar de locatie blijft in overweging voor de uiteindelijke aanleg. Het project, dat oorspronkelijk gepland was om eind 2026 afgerond te zijn, zal nu echter aanzienlijke vertraging oplopen door deze heroverweging.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.