Pixabay

Provincie Zuid-Holland introduceert subsidie voor groene gezonde schoolpleinen

Een gezonde leefomgeving is de basis van een goed leven, vindt provincie Zuid-Holland. Om dat te stimuleren zullen de aankomende jaren veel schoolpleinen worden vergroend. Hiervoor is een subsidie gelanceerd.

Op 19 oktober vond de Schoolpleinentop van Zuid-Holland plaats. Gemeentes, GGD’s, leerkrachten en natuurorganisaties kwamen samen om te praten over het belang van groenblauwe schoolpleinen. Dit is een ideale, uitdagende speelplek voor kinderen. Zo leren kinderen om te gaan met natuur, spelen ze creatiever en gezonder én kunnen kinderen beter leren. Ook zal het vergoenen van schoolpleinen zorgen voor meer verkoeling en biodiversiteit.

Provincie Zuid-Holland hoopt voor 2030 nog 575 scholen te vergroenen. Zo ook in Alphen aan den Rijn. Om dit te bereiken heeft de provincie een subsidie van € 600.000 geintroduceerd. “Elk kind verdient een groene speel- en leerplek. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in. Door ze te vergoenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur”, aldus Meindert Stolk, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, Gezond en veilig.

Gemeentes als Rotterdam, Dordrecht en Den Haag zijn al bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Zij werken samen met de provincie en IVN Natuureducatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.