Pixabay

Provincie Zuid-Holland introduceert subsidie voor groene gezonde schoolpleinen

Een gezonde leefomgeving is de basis van een goed leven, vindt provincie Zuid-Holland. Om dat te stimuleren zullen de aankomende jaren veel schoolpleinen worden vergroend. Hiervoor is een subsidie gelanceerd.

Op 19 oktober vond de Schoolpleinentop van Zuid-Holland plaats. Gemeentes, GGD’s, leerkrachten en natuurorganisaties kwamen samen om te praten over het belang van groenblauwe schoolpleinen. Dit is een ideale, uitdagende speelplek voor kinderen. Zo leren kinderen om te gaan met natuur, spelen ze creatiever en gezonder én kunnen kinderen beter leren. Ook zal het vergoenen van schoolpleinen zorgen voor meer verkoeling en biodiversiteit.

Provincie Zuid-Holland hoopt voor 2030 nog 575 scholen te vergroenen. Zo ook in Alphen aan den Rijn. Om dit te bereiken heeft de provincie een subsidie van € 600.000 geintroduceerd. “Elk kind verdient een groene speel- en leerplek. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in. Door ze te vergoenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur”, aldus Meindert Stolk, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, Gezond en veilig.

Gemeentes als Rotterdam, Dordrecht en Den Haag zijn al bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Zij werken samen met de provincie en IVN Natuureducatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.