Pixabay

Provincie Zuid-Holland introduceert subsidie voor groene gezonde schoolpleinen

Een gezonde leefomgeving is de basis van een goed leven, vindt provincie Zuid-Holland. Om dat te stimuleren zullen de aankomende jaren veel schoolpleinen worden vergroend. Hiervoor is een subsidie gelanceerd.

Op 19 oktober vond de Schoolpleinentop van Zuid-Holland plaats. Gemeentes, GGD’s, leerkrachten en natuurorganisaties kwamen samen om te praten over het belang van groenblauwe schoolpleinen. Dit is een ideale, uitdagende speelplek voor kinderen. Zo leren kinderen om te gaan met natuur, spelen ze creatiever en gezonder én kunnen kinderen beter leren. Ook zal het vergoenen van schoolpleinen zorgen voor meer verkoeling en biodiversiteit.

Provincie Zuid-Holland hoopt voor 2030 nog 575 scholen te vergroenen. Zo ook in Alphen aan den Rijn. Om dit te bereiken heeft de provincie een subsidie van € 600.000 geintroduceerd. “Elk kind verdient een groene speel- en leerplek. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in. Door ze te vergoenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur”, aldus Meindert Stolk, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, Gezond en veilig.

Gemeentes als Rotterdam, Dordrecht en Den Haag zijn al bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Zij werken samen met de provincie en IVN Natuureducatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.