PvdA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

PvdA Alphen aan den Rijn publiceert verkiezingsprogramma: focus op wonen, zorg en duurzaamheid

Op 14, 15 en 16 maart is het weer zover: we mogen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Partij van de Arbeid Alphen aan den Rijn laat met haar verkiezingsprogramma zien hoe de gemeente zich kan inzetten voor iedere inwoner onder het motto: ‘Stem Sociaal. Kies PvdA’.

We leven in een bijzondere tijd. Een moeilijke tijd. De coronacrisis maakt duidelijk wat veel mensen al langer voelen: er is te veel verdeeldheid in ons land. De ongelijkheid tussen mensen is te groot geworden. Voor veel Nederlanders voelt het alsof ze minder zijn dan een ander. Omdat er voor hen geen betaalbare woningen zijn, omdat de woningen door beleggers worden weggekocht. Voor anderen wordt het vertrouwen in vooruitgang wel heel lastig gemaakt omdat ze nooit een vaste baan aangeboden krijgen. Omdat ze niet serieus genomen worden omdat ze vrouw zijn. Of omdat ze machteloos in een hoek worden gedrukt door een overheid die zich tegen hen keert. “Dat kan anders, dat moet anders. De PvdA gaat daarvoor zorgen.”

Het verkiezingsprogramma van de PvdA kenmerkt zich door een nieuw woningbeleid, gegarandeerde zorg, saamhorigheid, eerlijk delen, bereikbaarheid en duurzaamheid. Een programma vol ambities voor Aarlanderveen, de stad Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, het buurtschap Groenendijk, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam. Kortom: Alphen aan den Rijn.

Een aantal kernpunten:

  • Betaalbaar wonen voor iedereen
  • Goede zorg is altijd dichtbij en bereikbaar
  • Investeren in groene en veilige wijken
  • Kansengelijkheid in het onderwijs staat voorop; geen kind blijft achter
  • Zorgen voor een eerlijke duurzaamheidstransitie waarbij de gemeente inwoners actief ondersteunt

Lees het gehele verkiezingsprogramma van de PvdA hier.


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.