PvdA Alphen aan den Rijn

PvdA presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen, Ernst-Jan Straver is lijsttrekker

PvdA Alphen aan den Rijn heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ernst-Jan Straver voert de lijst aan. 

De huidige fractievoorzitter Ernst-Jan Straver is opnieuw gekozen als lijsttrekker. “Straver is al vele jaren actief als raadslid voor de PvdA, eerst in het zelfstandige Boskoop, en later na de fusie sinds 2015 in Alphen aan den Rijn. Zijn expertise ligt op het gebied van financiën, veiligheid en het sociaal domein en hij is tevens voorzitter van de auditcommissie.”

Ernst-Jan noemt het eervol om voor de PvdA de verkiezingen in te gaan als lijsttrekker. “Juist in een periode dat de uitdagingen voor de gemeente groot zijn. Denk hierbij aan de tekorten op de woningmarkt, wachttijden in de jeugdzorg en een toenemende tweedeling in de maatschappij.”

Op nummer 2 staat een nieuwkomer, Rebecca Sterk. “Zij levert een nieuwe, scherpe blik op de politieke vraagstukken en heeft kennis en ervaring met het sociaal domein.” Op plaats 3 staat Albert Bremer, op plek 4 Peter Bakker, op plek 5 Inez Lourens, op plek 6 Patrick Hoop en op plek 7 staat Hans de Rooij. Verder wordt de lijst gecomplementeerd met bekende namen uit de gehele gemeente Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:22

Mobiel vaccinatieteam komt naar Moskee El Fath

Deze week staan er weer pop-up locaties in de regio van GGD Hollands Midden. Op vrijdag 3 december staat het mobiele vaccinatieteam bij Moskee El Fath in Alphen aan den Rijn.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:29

GGD waarschuwt voor valse e-mails over verplichte boosterprik

Pas op voor valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland. Daarvoor waarschuwt de GGD vandaag. Er zijn namelijk valse e-mails in omloop waarin staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik moet krijgen.