PvdA wil betere stagevergoeding bij gemeente

De PvdA vindt dat alle stagiairs bij de gemeente Alphen aan den Rijn dezelfde vergoeding moeten krijgen. Het maakt daarbij niet uit op welk niveau de stage wordt gedaan, want volgens de PvdA is de maatschappelijke waarde hetzelfde.

In een motie van de Alphense PvdA staat dat alle stagiairs 500 euro per maand moeten ontvangen. Daarmee wordt een inhaalslag gedaan, omdat de stagevergoedingen sinds 2014 hetzelfde zijn en de PvdA de vergoedingen te laag vindt. Ook worden zo alle stagevergoedingen gelijk getrokken.

De achterliggende gedachte is dat iedereen evenveel bijdraagt aan de samenleving. Het maakt daarbij niet uit welke opleiding de stagiair volgt. Op dit moment krijgt iedereen die een stage van minder dan vier maanden doet 200 euro per maand. Een mbo-student met een langere stage ontvangt 300 euro en een hbo of wo-student 400 euro. Dat moet, zo meldt de PvdA, voor iedereen 500 euro zijn.

De gemeenteraad bespreekt donderdag 21 februari de motie van de PvdA en neemt vervolgens een besluit.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?

Oud Alphen gisteren 14:26

Oud Alphen: de Alphense brug door de jaren heen

De Alphense brug bestaat in vele gedaantes al eeuwenlang. De oudste beschrijvingen vertellen van een stenen brug met twee bogen, waar kleine schepen onder door konden varen.

Alphens Magazine 2021 gisteren 12:01

Terugblik: megajacht van 94 meter vaart door Alphen aan den Rijn

Een aantal keer per jaar vaart er een megajacht door de Alphense wateren. Ondanks dat dit betekent dat de bruggen langer open staan, kijken Alphenaren altijd erg uit naar het bewonderen van de megajachten. Het megajacht dat afgelopen april voorbij kwam varen, zal bij niemand onopgemerkt zijn gebleven. Viva voer toen door Alphen aan den Rijn richting zee voor een proefvaart. En dat was behoorlijk passen en meten, want het megajacht had een lengte van maar liefst 94 meter. 

Advertorial Winkels gisteren 10:39

De wijncursussen bij La Bodega ’87 gaan weer beginnen!

Heb jij altijd al meer willen leren over wijn? Doe dan nu mee met de wijncursussen van La Bodega ’87! Onder begeleiding van bevoegd en ervaren gastronomie docent en register vinoloog Ton Wortelboer ontdek je de bijzondere wereld van wijn.