Alphens EV

PvdA wil nu weten hoe het echt zit met huur golfbaan

Volgens de gemeente Alphen aan den Rijn is in 2018 het huurcontract met Golfcourse Zeegersloot per 31 december 2020 opgezegd. Dezelfde gemeente meldt echter ook eind maart dat het 'feitelijk gebruik doorloopt'. De PvdA denkt dat dit juridisch niet mogelijk is en stelt opnieuw vragen aan burgemeester en wethouders.

Raadslid Henk Goes is opnieuw in de pen geklommen om, namens de fractie van de PvdA, vragen te stellen over de huurovereenkomst met de Alphense golfclub. De antwoorden op de eerdere vragen van het raadslid roepen steeds meer nieuwe vragen op.
"De gemeente schrijft in antwoord op mijn eerdere vragen: 'Eind 2018 hebben wij als onderdeel van de lopende gesprekken de bestaande overeenkomst opgezegd per ultimo 2020.' Maar de gemeente zegt ook: 'Dat betekent dat het feitelijke gebruik vooralsnog doorloopt onder de huidige overeenkomst en dat het college zich de komende periode beraadt op de contractuele relatie met de stichting.' Dat kan volgens ons juridisch gezien niet."

Goes wil nu klip en klaar weten hoe het nu zit. "Over de huurovereenkomst ontstaat nu bij onze fractie en in de media verwarring. In het eerste citaat geeft u aan dat u de huurovereenkomst heeft opgezegd per ultimo 2020 en in het tweede citaat geeft u aan dat de huidige overeenkomst doorloopt. Dat kan juridisch niet volgens ons. Gaarne uitleg."

Achtergrond
Het probleem stamt uit het verleden toen in 1986 een voor de golfbaan lucratieve huurovereenkomst is opgesteld. Het addertje onder het gras is hierbij dat de openbare banen bovenop de gifbelt in de Coupépolder liggen. De Golfcourse onderhoudt dit terrein in ruil voor het gebruik ervan.

In 2013 ontstond hier onrust over in de Alphense gemeenteraad die de golfbaan verweet misbruik te maken van de situatie. Beloofde financiële stukken werden niet overlegd en 'de winst' van de stichting werd niet of nauwelijks op de rekening van de gemeente gestort.

De sindsdien gevoerde gesprekken tussen gemeente en Golfcourse hebben niet tot aanpassing van het huurcontract geleid en daarom heeft de gemeente dit per 31 december 2020 opgezegd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.