Alphens EV

PvdA wil nu weten hoe het echt zit met huur golfbaan

Volgens de gemeente Alphen aan den Rijn is in 2018 het huurcontract met Golfcourse Zeegersloot per 31 december 2020 opgezegd. Dezelfde gemeente meldt echter ook eind maart dat het 'feitelijk gebruik doorloopt'. De PvdA denkt dat dit juridisch niet mogelijk is en stelt opnieuw vragen aan burgemeester en wethouders.

Raadslid Henk Goes is opnieuw in de pen geklommen om, namens de fractie van de PvdA, vragen te stellen over de huurovereenkomst met de Alphense golfclub. De antwoorden op de eerdere vragen van het raadslid roepen steeds meer nieuwe vragen op.
"De gemeente schrijft in antwoord op mijn eerdere vragen: 'Eind 2018 hebben wij als onderdeel van de lopende gesprekken de bestaande overeenkomst opgezegd per ultimo 2020.' Maar de gemeente zegt ook: 'Dat betekent dat het feitelijke gebruik vooralsnog doorloopt onder de huidige overeenkomst en dat het college zich de komende periode beraadt op de contractuele relatie met de stichting.' Dat kan volgens ons juridisch gezien niet."

Goes wil nu klip en klaar weten hoe het nu zit. "Over de huurovereenkomst ontstaat nu bij onze fractie en in de media verwarring. In het eerste citaat geeft u aan dat u de huurovereenkomst heeft opgezegd per ultimo 2020 en in het tweede citaat geeft u aan dat de huidige overeenkomst doorloopt. Dat kan juridisch niet volgens ons. Gaarne uitleg."

Achtergrond
Het probleem stamt uit het verleden toen in 1986 een voor de golfbaan lucratieve huurovereenkomst is opgesteld. Het addertje onder het gras is hierbij dat de openbare banen bovenop de gifbelt in de Coupépolder liggen. De Golfcourse onderhoudt dit terrein in ruil voor het gebruik ervan.

In 2013 ontstond hier onrust over in de Alphense gemeenteraad die de golfbaan verweet misbruik te maken van de situatie. Beloofde financiële stukken werden niet overlegd en 'de winst' van de stichting werd niet of nauwelijks op de rekening van de gemeente gestort.

De sindsdien gevoerde gesprekken tussen gemeente en Golfcourse hebben niet tot aanpassing van het huurcontract geleid en daarom heeft de gemeente dit per 31 december 2020 opgezegd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.