PvdA wil toch eenmalige bijdrage voor 333-meterbaan

De PvdA in Alphen aan den Rijn zal donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering voorstellen om als gemeente toch bij te dragen aan de 333-meterbaan in Leiden. Het college besloot eerder om geen eenmalige bijdrage van bijna 700.000 euro te doen.

De PvdA stelt wel als voorwaarde dat er onder andere jaarlijks gratis schaatsclinics worden georganiseerd voor de basisscholen uit de gemeente en dat schaatsverenigingen uit de gemeente courante uren toegewezen krijgen in het rooster.

"De partij is van mening dat deze oplossing de balans biedt om zowel in de wensen van de ijsclubs te voorzien, als de jeugd op een laagdrempelige manier te laten maken met schaatsclinics die helpen om een gezonde leefstijl van jongeren die in onze gemeente wonen te stimuleren via sport. Het gaat om veel geld, maar het feit dat het een eenmalige besteding betreft en er met dit nieuwe voorstel een grotere groep Alphense jongeren kan profiteren maakt de 333-meter baan wat ons betreft tot een unieke kans", aldus de PvdA.

Protest
Alphen aan den Rijn werd gevraagd om voor een bedrag van 683.000 euro mee te betalen aan deze nieuw te bouwen schaatsvoorziening. Schaatsverenigingen uit de gemeente demonstreerden een paar weken geleden voor het gemeentehuis tegen de beslissing om niet mee te betalen aan de schaatsbaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.