PvdA wil toch eenmalige bijdrage voor 333-meterbaan

De PvdA in Alphen aan den Rijn zal donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering voorstellen om als gemeente toch bij te dragen aan de 333-meterbaan in Leiden. Het college besloot eerder om geen eenmalige bijdrage van bijna 700.000 euro te doen.

De PvdA stelt wel als voorwaarde dat er onder andere jaarlijks gratis schaatsclinics worden georganiseerd voor de basisscholen uit de gemeente en dat schaatsverenigingen uit de gemeente courante uren toegewezen krijgen in het rooster.

"De partij is van mening dat deze oplossing de balans biedt om zowel in de wensen van de ijsclubs te voorzien, als de jeugd op een laagdrempelige manier te laten maken met schaatsclinics die helpen om een gezonde leefstijl van jongeren die in onze gemeente wonen te stimuleren via sport. Het gaat om veel geld, maar het feit dat het een eenmalige besteding betreft en er met dit nieuwe voorstel een grotere groep Alphense jongeren kan profiteren maakt de 333-meter baan wat ons betreft tot een unieke kans", aldus de PvdA.

Protest
Alphen aan den Rijn werd gevraagd om voor een bedrag van 683.000 euro mee te betalen aan deze nieuw te bouwen schaatsvoorziening. Schaatsverenigingen uit de gemeente demonstreerden een paar weken geleden voor het gemeentehuis tegen de beslissing om niet mee te betalen aan de schaatsbaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Feestmaand

Het is net Sinterklaas geweest en de Kerstman is zich al aan het voorbereiden. Op het dorp zie je feestelijke etalages, in het winkelcentrum kerstbomen, in de supermarkt kerstbroden, op tv kerstfilms en op facebook kerstfoto’s en kerstverhalen.

Politiek gisteren 14:38

Miljoenenprojecten woningen en wegen

Elk jaar wordt een 'lijst' gemaakt met welke grote projecten op stapel staan in gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om woningbouw, bijvoorbeeld het masterplan voor de Gnephoek, en om infrastructuur, bijvoorbeeld de aanleg van de Bodegravenboog en doorfietsroutes. De lijst het MIPWI en wordt regelmatig bijgesteld.