Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Van de zomer had Quinty met het veroveren van de Nederlandse titel op de weg al laten zien haar “mannetje” te staan in het wielrennen. Dat ook het veldrijden haar goed afgaat blijkt wel uit het feit dat ze in de nationale wedstrijden in de aanloop naar dit Nationaal Kampioenschap bijna iedere wedstrijd bij de eerste drie eindigde. Ook mocht ze verschillende keren op de hoogste trede van het podium plaatsnemen om de bloemen in ontvangst te nemen.

Al meteen na de start vormde zich een kopgroepje van vier rensters, waar Quinty bij zat. Na twee ronden waren er nog drie rensters vooruit, die de ereplaatsen zouden verdelen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een sprint op de finishstraat, waar Quinty achter Julia Herman van Westland Wil Vooruit tweede werd. Een knappe prestatie.

Ook de andere Avanti-renners hebben mooie prestaties neergezet, waar ze zeker trots op kunnen zijn. Bij de 11-jarige meisjes werd Demi Keijzer tiende. Olivier Westerveld liet zien wat doorzetten is. Hij raakte betrokken bij een grote valpartij bij de start van de wedstrijd van de 12-jarige jongens. Gelukkig kon hij wel verder, en na een herstart en een ketting die eraf liep, ging hij als laatste het veld in. Hij begon een inhaalrace en wist zo nog heel wat renners voorbij te gaan en als 36e te eindigen.

Bij de 13-jarige jongens, waar 68 renners aan de start stonden, werd Thijmen de Jong 27e en Teun Hoogenboom 46e. "Iedereen heeft super goed gereden en het maximale eruit gehaald. Bij de een ging het voorspoedig en de ander had wat pech, maar iedereen ging gewoon door", vertelt trainer Herman.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.