Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Van de zomer had Quinty met het veroveren van de Nederlandse titel op de weg al laten zien haar “mannetje” te staan in het wielrennen. Dat ook het veldrijden haar goed afgaat blijkt wel uit het feit dat ze in de nationale wedstrijden in de aanloop naar dit Nationaal Kampioenschap bijna iedere wedstrijd bij de eerste drie eindigde. Ook mocht ze verschillende keren op de hoogste trede van het podium plaatsnemen om de bloemen in ontvangst te nemen.

Al meteen na de start vormde zich een kopgroepje van vier rensters, waar Quinty bij zat. Na twee ronden waren er nog drie rensters vooruit, die de ereplaatsen zouden verdelen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een sprint op de finishstraat, waar Quinty achter Julia Herman van Westland Wil Vooruit tweede werd. Een knappe prestatie.

Ook de andere Avanti-renners hebben mooie prestaties neergezet, waar ze zeker trots op kunnen zijn. Bij de 11-jarige meisjes werd Demi Keijzer tiende. Olivier Westerveld liet zien wat doorzetten is. Hij raakte betrokken bij een grote valpartij bij de start van de wedstrijd van de 12-jarige jongens. Gelukkig kon hij wel verder, en na een herstart en een ketting die eraf liep, ging hij als laatste het veld in. Hij begon een inhaalrace en wist zo nog heel wat renners voorbij te gaan en als 36e te eindigen.

Bij de 13-jarige jongens, waar 68 renners aan de start stonden, werd Thijmen de Jong 27e en Teun Hoogenboom 46e. "Iedereen heeft super goed gereden en het maximale eruit gehaald. Bij de een ging het voorspoedig en de ander had wat pech, maar iedereen ging gewoon door", vertelt trainer Herman.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!