Alphens EV

Raad blij met bouw wijkcentrum en Voedselbank

De Alphense gemeenteraad is blij met de bouw en het ontwerp voor het wijkcentrum Briljantstraat waar ook de Voedselbank onderdak in krijgt. Het gevraagde budget van bijna 2,5 miljoen euro werd dan ook verleend, unaniem gesteund door alle politieke partijen.

Na een aantal jaren van voorbereidingen zijn zowel een nieuw wijkcentrum als een nieuw onderkomen voor de Voedselbank in Alphen-Noord gelukt. Aan de Briljantstraat wordt een gebouw voor de buurt gekoppeld aan een ruimte voor opslag en uitgifte van de Voedselbank. Voor de realisatie van het wijkcentrum annex voedselbank is echter meer geld nodig dan vooraf begroot werd. De gemeenteraad heeft dan ook unaniem een extra bedrag van 2.438.150,- toegekend.

Alle politieke partijen waren donderdagavond 26 maart vol lof over het gebouw en het ontwerp. Een aantal fracties vroeg wel om extra aandacht voor de toegankelijkheid voor iedereen. Een puntje van zorg was ook de financiële armslag van de Voedselbank die haar deel van het gebouw zelf financiert. "Als er iets niet goed gaat, kopen wij het gebouw voor de restwaarde van de hypotheek", stelde wethouder Gert-Jan Schotanus de raad gerust.
De VVD had wel als kanttekening: "We zouden geen geld meer bijpassen als een gebouw duurder uitvalt, maar bezuinigen op het ontwerp. Dit is niet netje. Toch stemmen wij in omdat de Voedselbank een goed onderkomen nodig heeft."

Op de foto de oude opslag van de Voedselbank op een industrieterrein in Ter Aar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.