Josh Walet

Raad gaat akkoord met verruiming terrastijden

In de raadsvergadering van december wordt een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vastgesteld. De opvallendste wijziging is dat alle horecaterrassen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn tot 00:30 uur open mogen blijven.

De APV regelt allerlei zaken in een gemeente die niet wettelijk of landelijk zijn geregeld. Het gaat bijvoorbeeld over aanvragen van vergunningen voor evenementen, waar wel en waar niet geparkeerd mag worden en dus ook zoiets als de openingstijden van horecaterrassen. De aangepaste APV is donderdag 7 december in een raadscommissievergadering  besproken en zal in de volgende gemeenteraadsvergadering worden vastgesteld.

De langere openingstijden van de horecaterrassen zijn een wens van de gemeenteraad van voor de coronacrisis. Er is gevraagd om een onderzoek naar verruiming van de openingstijden op andere plekken dan alleen in het horecagebied in Alphen-Stad. Ondernemers aan de Lage Zijde wilden hun terras ook open houden tot 00:30 uur. Er is indertijd besloten om een proef te doen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn en op basis van de uitkomsten te besluiten hoe of wat.

Het onderzoek is vervolgens ernstig vertraagd, omdat in coronatijd de horeca totaal anders moest werken en ook deels helemaal gesloten was. Uiteindelijk is het onderzoek naar verruiming dan toch gehouden. Het onderzoeksverslag is in april van dit jaar afgerond. Hieruit blijkt dat het voor overlast niet uitmaakt hoe laat de terrassen sluiten.

In de nieuwe APV is daarom opgenomen dat alle horecaterrassen in de hele gemeente in het zomerseizoen van 1 april tot 1 oktober open mogen blijven tot 00:30 uur. De raad zal de APV in haar vergadering van 14 december vaststellen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.