Alphens EV

Raad geeft ruim 8,5 ton voor Rijnstreekhal en Arena

De Alphense gemeenteraad zal een budget van ruim 8,5 ton geven om de Rijnstreekhal en de Arena tijdelijk open te houden. De Rijnstreekhal wordt gerenoveerd en nog minimaal vijf jaar gebruikt. De Arena blijft nog een jaar open en wordt daarna gesloopt.

Tijdens de raadscommissievergadering van donderdag 16 mei legt wethouder Gert-Jan Schotanus uit dat sporthal Arena echt nog een jaar open moet blijven. "We willen graag dat de verenigingen, vooral de basketbalvereniging, in de Scopehal terecht kunnen. Daarover zijn we nog in gesprek. Dat gaat over sleutelbeheer, schoonmaak en veiligheid. Er moet een overeenkomst komen en dat gaat niet eerder."

Arena

De Alphense politieke partijen vinden € 352.500 wel erg veel geld voor anderhalf jaar om sporthal Arena open te houden en vragen om haast te maken. Er kan echter een kink in de kabel komen als de nieuwbouwplannen voor woningen op deze locatie vertraagd worden. "Daar kunnen we inderdaad gesprekken over voeren. Maar: langer open houden kost meer geld. Het zou echter niet goed zijn om volgend jaar de deur dicht te doen en dat het gebouw dan staat te verpauperen omdat er nog geen woningen worden gebouwd."

Rijnstreekhal

Met het budget van € 505.000 voor renovatie van de Rijnstreekhal heeft de Alphense politiek minder moeite. Er wordt zelfs gevraagd om deze hal langer open te laten. De renovatie is nodig, omdat de nieuwe sporthallen in De Bijlen nog niet ontwikkeld zijn. Wethouder Schotanus zal waarschijnlijk vlak na de zomer met het plan voor nieuwbouw van twee hallen met elk drie zalen komen.

Het onderwerp zal als hamerstuk op de agenda van de komende gemeenteraadsvergadering worden geplaatst. Dit betekent dat er niet meer over gesproken wordt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.