Alphens EV

Raad ontevreden over communicatie door gemeente

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is niet tevreden over de communicatie met inwoners. Ook zijn er kanttekeningen bij de communicatie van de wethouders naar de raadsleden.

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft de taak om de communicatie van de gemeente in goede banen te leiden. Het lijkt er echter op dat er weinig verbeteringen zichtbaar en merkbaar zijn. Kritiek kwam donderdagavond 29 oktober niet alleen van oppositiepartijen, ook de coalitiepartijen zijn niet tevreden.

Onder aanvoering van het CDA kwamen de coalitiepartijen met een motie. "De afspraak is dat we van buiten naar binnen werken. Daar wil ik een goed gesprek over", aldus Marjon Verkleij (CDA). "We moeten het echt hebben over betere communicatie."
"We moeten een duidelijke visie hebben op wat inwoners nu wel of niet willen", vulde René Driessen (GroenLinks) aan. "We moeten luisteren."
Iris van der Kolk (SP) vindt ook dat er beter geluisterd moet worden naar inwoners. "Elke keer komen er veel brieven met klachten. Over informatie die op het laatste moment komt en dat men zich niet gehoord voelt."

Wethouder Gert-Jan Schotanus nam de motie zonder morren over. "Er wordt gewerkt aan een strategisch beleidsplan. Dat is naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar en daarna vraag ik om een informatiemarkt waarin we alles rond communicatie voorleggen." Op voorhand meldde de wethouder dat aan de website en aan de communicatie naar inwoners toe wordt gewerkt.

Ook verschillende onderwerpen uit de Begroting gaven aanleiding om kritiek te leveren op de communicatie van de gemeente. Zo was er commentaar op wie er eerst informatie moet krijgen: direct betrokken inwoners of de raadsleden. In het algemeen vindt de raad dat de Begroting nog niet voldoende inzichtelijk is, zij wil beter begrijpen waar een en ander over gaat.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:56

Dubbel jubileum bij Toyota Van Ekris

De Toyota dealer voor Nieuwkoop en Mijdrecht viert met volle trots het 12,5 jaar jubileum van Monique en Reinier. Beiden begonnen in hetzelfde jaar bij Van Ekris. Monique kwam het team van de administratie versterken en Reinier de receptie van de werkplaats.

Sport gisteren 16:17

Zes sportvelden bij ARC voorzien van LED verlichting

De nieuwe, energiezuinige LED verlichting van ARC is afgelopen donderdag door leverancier Sportverlichting.com opgeleverd. Deze LED verlichting vervangt op zes sportvelden van ARC de bestaande conventionele verlichting.

Politie gisteren 15:33

Oeps, foutje: ‘gestolen’ snorfiets blijkt toch niet gestolen

Op vrijdag zagen politieagenten een persoon op een snorfiets bij de Gnephoek rijden. Bij controle bleek de snorfiets als gestolen gesignaleerd te staan. Later bleek echter dat de aangever van de diefstal een verkeerd kenteken had doorgegeven.

Dieren gisteren 14:49

Boa’s controleren op loslopende honden vanwege overlast

Bijna overal in onze gemeente is het verplicht om je hond aan de riem te doen bij het uitlaten. Loslopen mag op de daarvoor aangewezen gebieden. Toch ontvangt de gemeente regelmatig meldingen omtrent overlast van honden.