Alphens EV

Raad ontevreden over overschrijding kosten dorpshuizen

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil niet nog een keer worden geconfronteerd met forse financiële overschrijdingen bij de bouw van nieuwe dorps- en buurthuizen. Als de bouwkosten stijgen, moet er versoberd worden.

Wethouder Kees van Velzen is het eens met de motie van de VVD over het omgaan met stijgende bouwkosten. Het komt erop neer dat aanvullende investeringskredieten voor hele hoge bedragen niet meer mogen voorkomen. Concrete voorbeelden zijn Kaju Putih met bijna 7 ton en MFA Zwammerdam met 1,5 miljoen.

De wethouder zegt dat er verder geen nieuwe grote dorps- of buurthuizen, al dan niet multifunctioneel, hoeven worden gebouwd. Er zijn wel bestaande locaties die verbouwd of opgeknapt moeten worden. Hiervoor is een budget van 5 ton over in de Alphense begroting. De meeste locaties, bijvoorbeeld De Oude Wereld in Kerk en Zanen, zijn op orde.

Als nuancering bij de grote bedragen meldt de wethouder dat het beide zaken uit het verleden betreft die in gang zijn gezet voor de abnormale stijging van de bouwkosten en dat bij zowel bij Kaju Putih als bij Zwammerdam versobering is toegepast. Bovendien wordt MFA Zwammerdam grotendeels betaald door de school (onderwijs) en de brandweerkazerne. Dat zijn andere reserveringen dan voor dorps- en wijkvoorzieningen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.