Raad tevreden met besteding Alphense inkomsten

Hoewel we voorzichtig moeten zijn met het geld van de gemeente, is Alphen aan den Rijn altijd nog een van de rijkste gemeenten in de regio. Dat zegt wethouder Kees van Velzen over de programmabegroting die donderdag 1 november door de gemeenteraad is aangenomen.

De enige tegenstemmer is de VVD. Zij ziet de programmabegroting 2019 niet zitten. Deze partij pakte het donderdagavond op geheel eigen wijze aan. Er werden zes tekstwijzigingen aangevraagd met de bedoeling om zes onderzoeken naar nieuw beleid niet door te laten gaan. Ondanks de tijd die in de verdediging  van deze voorstellen ging zitten, werden ze allemaal door de gemeenteraad afgestemd.
Na de verkiezingen is de fractie van de VVD vrijwel geheel vernieuwd. Daarmee is ook veel parate kennis uit de politiek verdwenen. Een aantal wensen van de VVD, verpakt in moties, blijkt inmiddels bestaand of allang gepland beleid te zijn. "Dat kan niet in februari, want dat is volgende week klaar", zoals wethouder Gert-Jan Schotanus het formuleerde.

Kees van Velzen, wethouder financiën, is ondertussen blij met hoe zijn eerste programmabegroting door de gemeenteraad is ontvangen. Met slechts één partij tegen, is de coalitie erin geslaagd om vrijwel alle partijen op één lijn te krijgen. Hoewel soms schoorvoetend. "Er staan zaken in waar ik het niet mee eens ben, maar veel plannen in deze begroting  moeten gewoon", aldus Ank de Groot (RGL).
De wethouders gaan nu vaart maken met de geplande onderzoeken en rapportages. Van Velzen wil in het voorjaar komen met keuzes en voorstellen die uit de resultaten voortvloeien. "Daarbij is ook een rol weggelegd voor insprekende inwoners, dorpsraden en verenigingen."

Alphen aan den Rijn is een van de rijkste gemeenten in de regio, zo meldt Van Velzen. "Ook een rijke gemeente moet keuzes maken, anders blijven we financieel niet gezond. Wij sparen nog steeds, maar we moeten ons wel voorbereiden op mindere tijden. In het voorjaar voeren we de discussie waar we ons geld aan uit willen geven."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 16:37

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

Sport vandaag 15:09

Diede de Groot bij tennisvereniging Nieuwe Sloot op 20 augustus

Aanstaande zaterdag 20 augustus 'Diede Dag’, een eendaags-roller/loper toernooi plaats. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en is mogelijk gemaakt door een donatie van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Rolstoeltennis Zuid-Holland en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Evenementen vandaag 13:44

Jaarmarkt 2022: dit is er op 21 september te beleven in Alphen aan den Rijn

De Alphense Jaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de derde woensdag in september. Door het centrum van Alphen staan honderden kramen opgesteld. Met een diversiteit van vele soorten en maten kramen, standwerkers, foodtrucks en activiteiten is het één van de feestelijkste dagen van het jaar in Alphen.