Raad tevreden met besteding Alphense inkomsten

Hoewel we voorzichtig moeten zijn met het geld van de gemeente, is Alphen aan den Rijn altijd nog een van de rijkste gemeenten in de regio. Dat zegt wethouder Kees van Velzen over de programmabegroting die donderdag 1 november door de gemeenteraad is aangenomen.

De enige tegenstemmer is de VVD. Zij ziet de programmabegroting 2019 niet zitten. Deze partij pakte het donderdagavond op geheel eigen wijze aan. Er werden zes tekstwijzigingen aangevraagd met de bedoeling om zes onderzoeken naar nieuw beleid niet door te laten gaan. Ondanks de tijd die in de verdediging  van deze voorstellen ging zitten, werden ze allemaal door de gemeenteraad afgestemd.
Na de verkiezingen is de fractie van de VVD vrijwel geheel vernieuwd. Daarmee is ook veel parate kennis uit de politiek verdwenen. Een aantal wensen van de VVD, verpakt in moties, blijkt inmiddels bestaand of allang gepland beleid te zijn. "Dat kan niet in februari, want dat is volgende week klaar", zoals wethouder Gert-Jan Schotanus het formuleerde.

Kees van Velzen, wethouder financiën, is ondertussen blij met hoe zijn eerste programmabegroting door de gemeenteraad is ontvangen. Met slechts één partij tegen, is de coalitie erin geslaagd om vrijwel alle partijen op één lijn te krijgen. Hoewel soms schoorvoetend. "Er staan zaken in waar ik het niet mee eens ben, maar veel plannen in deze begroting  moeten gewoon", aldus Ank de Groot (RGL).
De wethouders gaan nu vaart maken met de geplande onderzoeken en rapportages. Van Velzen wil in het voorjaar komen met keuzes en voorstellen die uit de resultaten voortvloeien. "Daarbij is ook een rol weggelegd voor insprekende inwoners, dorpsraden en verenigingen."

Alphen aan den Rijn is een van de rijkste gemeenten in de regio, zo meldt Van Velzen. "Ook een rijke gemeente moet keuzes maken, anders blijven we financieel niet gezond. Wij sparen nog steeds, maar we moeten ons wel voorbereiden op mindere tijden. In het voorjaar voeren we de discussie waar we ons geld aan uit willen geven."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.