Josh Walet

Raad wil meer mensen betrekken bij politieke besluiten

De gemeenteraad en wethouder Gert van den Ham zijn het erover eens dat de Alphense samenleving baat heeft bij een betere verbinding tussen politiek en inwoners. Om dit te bevorderen wil de gemeente gebruikmaken van studenten in passende studierichtingen.

Om het doel te bereiken zullen hogescholen en universiteiten worden benaderd om met hun studenten onderzoek te doen naar de mogelijkheden en naar het ‘hoe dan’. Hoe kunnen inwoners beter betrokken worden bij politiek en gemeentebestuur? Hoe kan de gemeente beter samenwerken met de inwoners? En daaraan gekoppeld: hoe kan de opkomst bij verkiezingen worden verbeterd?

Het besluit komt voort uit een motie die door de hele gemeenteraad, behalve FvD en BA, wordt gesteund. Hierin wordt de wethouder opgeroepen om actie te ondernemen door een pilot te ontwikkelen en te financieren waarbij studenten een project uitvoeren met een concrete vraag en een concreet voorstel. Wethouder Gert van den Ham is blij met het idee en zal het gaan uitvoeren.

In het pilotvoorstel moet onder meer worden opgenomen hoe de gemeenteraad bij de projecten kan worden betrokken en er moet een duidelijke planning komen, alsmede een redelijke financiering. Het voorstel moet in de begroting voor 2023 worden opgenomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.