Josh Walet

Raad wil meer mensen betrekken bij politieke besluiten

De gemeenteraad en wethouder Gert van den Ham zijn het erover eens dat de Alphense samenleving baat heeft bij een betere verbinding tussen politiek en inwoners. Om dit te bevorderen wil de gemeente gebruikmaken van studenten in passende studierichtingen.

Om het doel te bereiken zullen hogescholen en universiteiten worden benaderd om met hun studenten onderzoek te doen naar de mogelijkheden en naar het ‘hoe dan’. Hoe kunnen inwoners beter betrokken worden bij politiek en gemeentebestuur? Hoe kan de gemeente beter samenwerken met de inwoners? En daaraan gekoppeld: hoe kan de opkomst bij verkiezingen worden verbeterd?

Het besluit komt voort uit een motie die door de hele gemeenteraad, behalve FvD en BA, wordt gesteund. Hierin wordt de wethouder opgeroepen om actie te ondernemen door een pilot te ontwikkelen en te financieren waarbij studenten een project uitvoeren met een concrete vraag en een concreet voorstel. Wethouder Gert van den Ham is blij met het idee en zal het gaan uitvoeren.

In het pilotvoorstel moet onder meer worden opgenomen hoe de gemeenteraad bij de projecten kan worden betrokken en er moet een duidelijke planning komen, alsmede een redelijke financiering. Het voorstel moet in de begroting voor 2023 worden opgenomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:02

Niet zingen onder de douche, maar voor het goede doel

Vind jij zingen heerlijk en wil je wat goeds doen voor het goede doel? Dan ben je hier helemaal op het goede adres. Lions Rhijnhart organiseert op donderdag 20 oktober een Sing along voor het goede doel.

Advertorial Overige vandaag 14:11

Onderzoek naar truffels met Psilocybine

Het UMC Groningen doet onderzoek naar de effecten van psychedelica op depressieve klachten. In deze nieuwe studie wordt onderzocht wat de juiste dosering is voor mensen met een depressie en welke effecten het heeft. De studie vindt plaats op verschillende locaties in Europa, waaronder het UMC Groningen (Universitair Centrum Psychiatrie), het UMC Utrecht en het LUMC.

Overige vandaag 12:37

Minister-president Rutte en minister Weerwind op bezoek in de PI Alphen

Op woensdag 5 oktober bezochten minister-president Rutte en minister Weerwind de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De minister-president ging die dag op bezoek bij verschillende organisaties om van de medewerkers te horen over hun werk en wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Evenementen vandaag 11:43

Statiegeld op alle drinkbekers bij Alphense Oktoberfeesten

Liefhebbers van de Alphense Oktoberfeesten, zet je schrap. Op zaterdag 8 oktober is het weer zover. Als vanouds kun je samen met vrienden en familie ongegeneerd losgaan tijdens de Alphense Oktoberfeesten. Wel zal er iets veranderen dit jaar.