Alphens EV

Raadszaal wordt online beter openbaar toegankelijk

Andere gemeenten slagen er wel in, maar in Alphen aan den Rijn is het online volgen van vergaderingen zo slecht dat verschillende gemeenteraadsleden zich diep schamen. Daarom is er donderdag 7 december ook veel steun voor een verhoging van het budget om een heel nieuw modern systeem aan te schaffen.

Het gemiddelde aantal kijkers naar de openbare vergaderingen van het gemeentebestuur is laag. Dat is geen wonder, omdat het systeem zeer onvriendelijk is en vaak niet of niet goed werkt. Verschillende raadsleden zijn afgelopen jaar op werkbezoek geweest in andere gemeenten en dat leverde de conclusie op dat Alphen aan den Rijn zwaar achterloopt met haar audiovisuele digitale systeem.

De gemeenteraad heeft al eerder, in april van dit jaar, besloten om het systeem compleet te vernieuwen. Nu blijkt echter dat het afgesproken budget aanzienlijk verhoogd moet worden. Bij het oorspronkelijke budget van € 360.000 komt een bedrag van € 278.400, zodat het totale budget € 638.400 wordt. Verschillende politieke partijen reageren geïrriteerd, niet vanwege de hoogte van het bedrag maar omdat een budget vooraf gewoon veel beter moet worden berekend.

Falend systeem

Vergaderingen van de gemeenteraad, raadscommissies, Holland Rijnland en nog een aantal overheidsorganisaties moeten openbaar zijn. Dit betekent dat er publiek in de zaal aanwezig mag zijn. Het betekent ook dat de vergaderingen digitaal te volgen moeten zijn. Het audiovisuele systeem in het Alphense gemeentehuis faalt echter jammerlijk.

Uitzendingen zonder beeld of geluid zijn geen uitzondering, twee verschillende uitzendingen op hetzelfde tijdstip is niet altijd mogelijk en soms faalt het hele systeem. Ook is het problematisch om presentaties in beeld te krijgen en kunnen de gebruikers soms niet omgaan met de apparatuur.

Raadsbesluit

De Alphense gemeenteraad zal op donderdag 14 december in haar vergadering besluiten om het budget voor de aanschaf van een nieuw audiovisueel systeem te verhogen naar € 638.400. Het besluit staat als hamerstuk op de agenda en wordt dus niet nogmaals besproken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.