Dimmy Olijerhoek
Advertorial Overige

Rabobank Coöperatiefonds doneert € 25.255,00

Maandag 15 juli vond de feestelijke uitreiking van de cheques vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord plaats. Jan van Dijken, directeur Particulieren reikte zeven cheques, met een totale waarde van € 25.255,00, uit aan vertegenwoordigers van EHBO vereniging Leimuiden en Rijnsaterwoude, Inloophuis Koudekerk, Stichting Jeugdraad Nieuwveen, Muziekvereniging Eensgezind, Scouting Rheijnewoud, Wijkcentrum Swaenswijk en inwoners van Nieuwe Wetering.  

Waar wordt het geld aan besteed?
De EHBO vereniging Leimuiden en Rijnsaterwoude ontvangt € 888,00 voor oefenmateriaal voor reanimatiecursussen. Inloophuis Koudekerk gebruikt de bijdrage van € 7.000,00 voor het inrichten van het inloophuis. Mede dankzij de donatie van € 10.000,00 kan de stichting Jeugdraad Nieuwveen de Mettenburcht renoveren. Muziekvereniging Eensgezind uit Nieuwkoop ontvangt een bijdrage van € 1.500,00 voor nieuwe muziekinstrumenten voor de jeugd. Dankzij de bijdrage van € 1.867,00 kunnen jeugdleden van scouting Rheijnewoud uit Hazerswoude aankomende zomer met nieuwe tenten op kamp. Wijkcentrum Swaenswijk uit Alphen aan den Rijn gebruikt de het bedrag van € 3.500,00 voor een traplift en inwoners uit Nieuwe Wetering kunnen mede dankzij een donatie van € 500,00 een AED aanschaffen.

Versterken lokale leefomgeving 
Rabobank Groene Hart Noord stelt ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar aan het Coöperatiefonds. Dit fonds heeft tot doel de lokale leefomgeving te versterken en steunt initiatieven van verenigingen en stichtingen in de regio. De bank doet dit niet alleen met geld, maar ook met faciliteiten, kennis en contacten. Meer informatie over het Coöperatiefonds is te vinden op www.rabobank.nl/ghn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.