Dimmy Olijerhoek
Advertorial Economie

Rabobank doneert 50.395 euro aan acht initiatieven uit de regio

In totaal ontvingen 8 verenigingen en stichtingen in december een donatie vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord. Tijdens de feestelijke uitreiking op 2 december reikte Gerard Bremmer, financieel adviseur bij Rabobank Groene Hart Noord, de cheques uit.

De cheques werden uitgereikt aan vertegenwoordigers van Hockeyclub Nieuwkoop, Jongeren- en cultureel centrum het Farm, Muziekvereniging Liefde voor Harmonie, Samenhuis, Volkstuinvereniging Ridderspoor, stichting Vrienden van de Adventskerk, Zwembad de Hazelaar en Tennisvereniging Leimuiden. In totaal werd er 50.395 euro uitgekeerd.

Hoe wordt het geld besteed?
Hockeyclub Nieuwkoop kan mede door een bijdrage de toplaag van het jeugdveld vervangen en Jongeren- en cultureel centrum het Farm een podium bouwen. Muziekvereniging Liefde voor Harmonie besteedt de donatie aan draagbeugels voor de trom en Samenhuis voor de inrichting van het huis in Alphen aan den Rijn. Mede dankzij de bijdrage kan Volkstuinvereniging Ridderspoor het dak vervangen en stichting Vrienden van de Adventskerk het Steinmeyer orgel restaureren. Zwembad de Hazelaar gebruikt de donatie voor de coating van het jeugdbad en Tennisvereniging Leimuiden voor de uitbreiding van het tennispark met een 6e baan en minibaan.

Versterken lokale leefomgeving
Rabobank Groene Hart Noord stelt ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar aan het Coöperatiefonds. Dit fonds heeft als doel de lokale leefomgeving te versterken en steunt initiatieven van verenigingen en stichtingen in de regio. De bank doet dit niet alleen met geld, maar ook met faciliteiten, kennis en contacten. Meer informatie over het Coöperatiefonds is te vinden op www.rabobank.nl/ghn.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.