Advertorial Economie

Rabobank doneert aan Vrienden van Hospicegroep

Op dinsdag 1 mei 2018 ontving de voorzitter van de Hospicegroep Alphen aan den Rijn, Bert van Zeijts, een cheque van 15.000 euro uit handen van Jerry Hornberg, accountmanager MKB bij Rabobank Groene Hart Noord. Deze donatie vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank is beschikbaar gesteld voor de nieuw te bouwen hospicewoning in Alphen.

Stichting Vrienden van Hospicegroep Alphen aan den Rijn heeft recent een klein leegstaand schoolgebouw aan de Lupinesingel in Alphen aan den Rijn aangekocht. Op deze plek wordt de nieuwe hospicewoning gebouwd en biedt straks ruimte voor zes cliënten. In de woning worden ook meerdere familie- logeerkamers en een grote woonkeuken gerealiseerd.

Naar verwachting is de nieuwbouw aan de Lupinesingel in de zomer van 2019 klaar om nieuwe bewoners te ontvangen. De stichting is nog volop op zoek naar sponsoren en donateurs voor de inrichting van de hospice. Klik hier voor meer informatie.

Maatschappelijk betrokken
Rabobank Groene Hart Noord stelt ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar aan het Coöperatiefonds. Dit fonds steunt initiatieven, van verenigingen en stichtingen, in de regio die passen binnen de thema’s Food, Innovatie, Vitale woon- en leefomgeving en Zelfredzaamheid. De bank doet dit niet alleen met geld, maar ook met faciliteiten, kennis en contacten.

Heeft uw vereniging ook een mooi project dat past binnen de thema’s? Klik dan hier voor meer informatie.

Foto: links: Bert van Zeijts, voorzitter Hospicegroep Alphen aan den Rijn. Rechts: Jerry Hornberg, accountmanager MKB bij Rabobank Groene Hart Noord.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.