Alphens.nl

Ranglijst punctualiteit treinverkeer: hoe scoort station Alphen aan den Rijn?

Er vallen regelmatig treinen uit op en rondom station Alphen aan den Rijn. Maar hoe doet Alphen het in vergelijking met andere stations? Uit onderzoek van RTL Nieuws en Vertraagd.com blijkt namelijk dat er nogal een verschil zit tussen de stations.

Op geen enkel station in Nederland reden in 2019 alle treinen op tijd. Uit het onderzoek blijkt dat het met de stations in Brabant het slechtste gesteld is. Daar reed het afgelopen jaar op geen enkel station meer dan 96% van de treinen op tijd. In het noorden van het land is het beter gesteld met de punctualiteit. Sneek staat met 98,9% bovenaan de lijst van punctuele stations. Maar hoe punctueel waren de treinen op station Alphen aan den Rijn?

Alphen aan den Rijn
In 2019 reed 95,2% van de treinen op station Alphen aan den Rijn op tijd. In totaal viel 3% van de treinen uit en was 1,8% van de treinen vertraagd. Hiermee staat station Alphen aan den Rijn op plaats 246 van de 393 op de ranglijst van stations. Omliggende treinstations hebben verschillend gescoord op de ranglijst.

Op het traject Leiden Centraal-Utrecht Centraal scoren Bodegraven en Woerden hoger dan Alphen (resp. plek 223 en 228). Leiden Centraal, Leiden Lammenschans en Utrecht Centraal scoren beduidend lager dan Alphen (resp. plek 362, 338 en 300).

Op het traject Gouda-Alphen aan den Rijn ligt de punctualiteit hoger. Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Waddinxveen Noord, Boskoop Snijdelwijk en Boskoop hebben allemaal een punctualiteitspercentage van 96% of hoger (resp. plek 171, 176, 178, 180 en 142). Alleen Gouda scoort lager dan Alphen en staat met 94,7% op plek 287.

Verklaring
Als de afstand korter is en het spoor simpeler, dan rijden de treinen vaker op tijd. Stations op lange trajecten en te midden van een complex spoornet hebben een lagere punctualiteit dan andere stations. Dit is ook te zien in de punctualiteit van station Alphen aan den Rijn in vergelijking met omliggende stations. Grotere stations zoals Leiden Centraal, Utrecht Centraal en Gouda scoren lager omdat deze stations een complexer spoornet hebben. De lagere punctualiteit van Leiden Lammenschans is te verklaren door het enkele spoor.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.