Alphens.nl

Ranglijst punctualiteit treinverkeer: hoe scoort station Alphen aan den Rijn?

Er vallen regelmatig treinen uit op en rondom station Alphen aan den Rijn. Maar hoe doet Alphen het in vergelijking met andere stations? Uit onderzoek van RTL Nieuws en Vertraagd.com blijkt namelijk dat er nogal een verschil zit tussen de stations.

Op geen enkel station in Nederland reden in 2019 alle treinen op tijd. Uit het onderzoek blijkt dat het met de stations in Brabant het slechtste gesteld is. Daar reed het afgelopen jaar op geen enkel station meer dan 96% van de treinen op tijd. In het noorden van het land is het beter gesteld met de punctualiteit. Sneek staat met 98,9% bovenaan de lijst van punctuele stations. Maar hoe punctueel waren de treinen op station Alphen aan den Rijn?

Alphen aan den Rijn
In 2019 reed 95,2% van de treinen op station Alphen aan den Rijn op tijd. In totaal viel 3% van de treinen uit en was 1,8% van de treinen vertraagd. Hiermee staat station Alphen aan den Rijn op plaats 246 van de 393 op de ranglijst van stations. Omliggende treinstations hebben verschillend gescoord op de ranglijst.

Op het traject Leiden Centraal-Utrecht Centraal scoren Bodegraven en Woerden hoger dan Alphen (resp. plek 223 en 228). Leiden Centraal, Leiden Lammenschans en Utrecht Centraal scoren beduidend lager dan Alphen (resp. plek 362, 338 en 300).

Op het traject Gouda-Alphen aan den Rijn ligt de punctualiteit hoger. Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Waddinxveen Noord, Boskoop Snijdelwijk en Boskoop hebben allemaal een punctualiteitspercentage van 96% of hoger (resp. plek 171, 176, 178, 180 en 142). Alleen Gouda scoort lager dan Alphen en staat met 94,7% op plek 287.

Verklaring
Als de afstand korter is en het spoor simpeler, dan rijden de treinen vaker op tijd. Stations op lange trajecten en te midden van een complex spoornet hebben een lagere punctualiteit dan andere stations. Dit is ook te zien in de punctualiteit van station Alphen aan den Rijn in vergelijking met omliggende stations. Grotere stations zoals Leiden Centraal, Utrecht Centraal en Gouda scoren lager omdat deze stations een complexer spoornet hebben. De lagere punctualiteit van Leiden Lammenschans is te verklaren door het enkele spoor.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.