Ray's Barbecue Place

Ray’s Barbecue Place deelt recept voor Beef Rib Fingers

De ribs van varkensvlees kennen we allemaal, maar de Beef Rib Fingers zijn nog redelijk onbekend. Zonde want deze ribs zijn niet alleen heerlijk maar ook in relatief korte tijd te bereiden. Daarom heeft Ray van Ray’s Barbecue Place besloten zijn heerlijke recept voor Beef Rib Fingers te delen.

Maar niet alleen dat. Deze week zijn de Beef Rib Fingers bij Ray’s Barbecue Place in de aanbieding voor maar €29,50 i.p.v. €34,50 per kilo.

Beef Rib Fingers zijn de stuken vlees die tussen de ribben van het rund vandaan komen, hetzelfde vlees als shortribs dus. De Beef Rib Fingers worden gekenmerkt door een mooie vetmarmering en zijn heerlijk om op de BBQ te bereiden.

Ingrediënten:

 • 1 Kilo Beef Rib Fingers
 • De Fik Erin, Braairub #3
 • No Rubbis, Innocent Blood BBQ saus
 • Grate Goods, Crispy Coleslaw van Kesbeke.

Bereidingswijze:

 • Haal de Beef Rib Fingers uit de vacuümverpakking en dep deze droog met een keukenpapiertje. Controleer het vlees en snij eventuele vliezen weg met een scherp (fileer/uitbeen)mes.
 • Zet het vlees in de rub. Gebruik hiervoor de Braairub # 3 van De Fik Erin. De rub bevat koffie wat de smaak van het rundvlees nog meer naar boven laat komen. Kijk uit dat je het vlees niet te veel kruiden mee geeft, de oppervlakte is vrij klein, als je ze rondom te dik in de rub zet wordt de smaak te overheersend en proef je het vlees niet meer.
 • Maak gebruik van een dome thermometer en een kernthermometer om nauwkeurig de tempratuur te kunnen meten. Ray maakt zelf graag gebruik van de kernthermometer van Meater.
 • Bereidt de barbecue voor op een indirecte bereiding van 100-120 graden Celsius.
 • Rook de Beef Rib Fingers tot een kerntemperatuur van 85 graden. Hiervoor kun je het rookhout van Smokey Goodness gebruiken. Ray zelf geeft de voorkeur aan de Whisky Barrel Smoke Chips.
 • Smeer de ribs in met de Innocent Blood BBQ saus van No Rubbish en laat ze daarna verder garen tot ongeveer 92 graden Celsius.
 • De Beef Rib Fingers zijn klaar wanneer je met je thermapen of satéprikker moeiteloos in het vlees glijd, alsof je het in zachte boter steekt.

Voor de ultieme beleving maak je je bord op met een goede schep Crispy Coleslaw van Kesbeke, een kwast streek van de barbecuesaus, waarop je het vlees plaatst en een portie friet voor ernaast.

Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke product!

Beef Rib Fingers


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.