Scala College - Mus Kuijer

Realisatie nieuw schoolgebouw Scala College aan Henry Dunantweg weer een stap dichterbij

De samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het nieuwbouwproject van het Scala College in Alphen aan den Rijn is getekend. Hiermee is de komst van het nieuwe schoolgebouw weer een stap dichterbij.

De overeenkomst is getekend door Frank de Wit, voorzitter college van bestuur van het Scala College & Coenecoop College, Martijn du Prie, directeur van Du Prie Bouw en Ontwikkeling, en de heren Berendsen en Van Maren, Homij Technische Installaties.

Nieuwbouw

De nieuwbouw aan de Henry Dunantweg dient ter vervanging van het schoolgebouw aan de Diamantstraat. In juli van dit jaar is begonnen met de sloop van het oude gebouw van Scope Scholengroep, de oude Topmavo. In november kan worden gestart met de bouw van het schoolgebouw van het Scala College, waar de bovenbouwklassen vmbo en havo vanaf 2023 hun lessen zullen gaan krijgen.

Het gebouw zal bestaan uit verschillende secties waar de diverse groepen hun eigen domein hebben. Het onderwijs is kleinschalig en gericht op persoonlijke begeleiding. Bovendien kan ook invulling gegeven worden aan de sportidentiteit van de school door een nieuwe sporthal. Het moet het schoolgebouw voor de toekomst worden, voor én door leerlingen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw-2.png

Lange voorbereiding

Frank de Wit is erg blij dat de nieuwbouw van start gaat: “Na een lange voorbereiding is het erg belangrijk dat er gestart gaat worden met de bouw van ons schoolgebouw. Ik ben blij dat we uitstekend onderwijs op maat mogen organiseren voor onze leerlingen. De vestiging aan de Diamantstraat is ruim 50 jaar oud en wij willen graag onderwijs verzorgen in een eigentijds en energievriendelijk gebouw."

De Wit vervolgt: "Wij streven naar een organisatie die samenwerking tussen leerlingen en medewerkers stimuleert en faciliteert om het onderwijs nog beter te maken. Het Scala College is een enorme fijne school waar iedereen zich veilig voelt en gezien wordt. Een nieuw schoolgebouw zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw.PNG

Modern en toekomstbestendig

Ook Martijn du Prie is erg blij met dit project. “Wij zijn zeer vereerd dat wij geselecteerd zijn om ook deze school in Alphen te mogen realiseren. Het is een prachtige uitdaging om de nieuwbouw te integreren met een deel van het oude gebouw. Wij zien uit naar de prettige samenwerking met als einddoel weer een fantastische nieuwe school in Alphen voor de leerlingen.”

Raymond Pet is samen met Ezra Meijer directeur van het Scala College. “Leerlingen in onze huidige eerste klas worden de eerste gebruikers van het nieuwe gebouw. We kijken er erg naar uit om in 2023 onze collega’s en onze leerlingen te ontvangen in een modern, toekomstgericht gebouw.”

De afgelopen jaren hebben leerlingen en docenten meegedacht over de inrichting en ontwerp van het nieuwe gebouw. Op deze wijze is een beroep gedaan op de deskundigheid, toewijding en gedrevenheid van medewerkers en leerlingen van de school. De missie van de school ‘breed aanbod aan uitstekend, boeiend openbaar voortgezet onderwijs in het Groene Hart in veilige en fijne scholen’ kan het Scala College hiermee gaan waarmaken.

Op de foto van de ondertekening v.l.n.r.: John van Maren, Erwin Berendsen, Frank de Wit en Martijn du Prie.

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw-3.PNG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.