Google Street View

Reconstructie Afrikalaan en omgeving bijna afgerond

De reconstructie van de Afrikalaan en omgeving is naar verwachting begin juni 2023 afgerond. De laatste afwerkingen worden gedaan.  

In het voorjaar van 2021 startte Van der Werff Infra met de reconstructie van de Afrikalaan en omgeving. Het project werd in 42 fasen opgedeeld. Hiervan maakte Het Klokhuis op 17 april een aflevering, waarin kinderen uitlegden hoe het bestraten in zijn werk gaat. Dit vond plaats in de Polderpeil in Kerk en Zanen.

Grote veranderingen

Dit project had onder andere als doel de groenvoorzieningen te verbeteren. Van Der Werff Infra heeft daarvoor 65 bomen verwijderd en zijn er 80 nieuwe bomen teruggekomen. Ook belangrijk was de ophoging en vervanging van de straten en rioleringen. Er is een totaal van meer dan 30.000 m2 aan straatwerk vervangen. 17.000 m2 aan betonstraat en 13.000 m2 tegels zijn vervangen voor nieuwe trottoirtegels, de rijbaan, parkeervakken en loopstroken. Daarnaast is er in de omgeving ruim 3.000 meter hemelwaterafvoer aangebracht en 2.200 meter vuilwaterafvoer en 3.000 meter drainage. 

Naast de Afrikalaan zijn de volgende straten aangepast: de Spuisluis, Schutsluis, Keersluis, Sluiskolk, Boezempad, Polderpeil (tussen Afrikalaan en Schouw) en de Afrikalaan (tussen Zuiderkeerkring en Polderpeil) grondig onder handen genomen en zijn er diverse vernieuwingen doorgevoerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.