Google Street View

Reconstructie Veldbloemweg: geen kraanwater en aansluitend preventief kookadvies

Op donderdag en vrijdag zijn nutsbedrijven bezig op de Lupinesingel, Veldbloemweg en de Wederikstraat in Alphen. Dit betekent dat bewoners op donderdag tot ongeveer 15:30 uur geen water hebben en dat zij tot maandag 28 september het kraanwater voor consumptie moeten koken.

Het riool en de verharding bij de Veldbloemweg was nodig aan vervanging toe, dit mede door verzakkingen en algehele slijtage. Daarom zijn in augustus de werkzaamheden gestart om de riolering te vervangen en het asfalt opnieuw aan te brengen. Aan nutsbedrijven de taak om de nutsvoorzieningen te vernieuwen en om te leggen.

De nutsbedrijven zullen op donderdag 24 en vrijdag 25 september werkzaam zijn, wat voor bewoners van de Lupinesingel, Veldbloemweg en de Wederikstraat betekent dat zij op donderdag 24 september tot ongeveer 15:30 uur geen water hebben. Daarnaast geldt dat zij tot maandag 28 september het kraanwater voor consumptie drie minuten moeten koken. Er bestaat namelijk een kleine kans dat er tijdens het werk vuil van buitenaf in de leiding terecht is gekomen. In het laboratorium wordt gecontroleerd of het water aan de strenge kwaliteitseisen voldoet, zo meldt Oasen.

Het project bestaat uit acht verschillende fasen, waarbij elke keer een ander deel van de weg wordt gereconstrueerd. Naar verwachting is het project voor april 2021 afgerond.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.