Recordaantal Alphense jeugdschaatsers waren dit weekeinde succesvol

Bij de districtskampioenschappen in Leiden en de Zuid-Hollands kampioenschappen in Den Haag waren dit weekeinde ruim 30 Alphense schaatsers actief. Op de diverse podia waren dan ook de clubkleuren van schaatsvereniging STC De Rijnstreek zichtbaar.

Zaterdagochtend 11 januari begonnen de districtskampioenschappen in Leiden. Namens de Alphense schaatsvereniging waren hierbij tien deelnemers actief. Hoewel de concurrentie bij de dames groter was dan bij de heren, wisten de dames een heuse 'clean sweep' te realiseren. Goud, zilver en brons waren er voor Bo Hoogvorst, Esmee van Randeraat en Danique Verhoeve. De kwaliteiten van de concurrentie bij de heren kwam uit Koudekerk. Een podium voor de Alphense heren zat er dus niet in. Wel waren er de nodige nieuwe PR's door zowel de heren als de dames.

Op zondagochtend 12 januari werd in Den Haag de Zuid-Hollandse kampioenschappen langebaan en marathon gereden. Maar liefst twaalf deelnemers op de eerste wedstrijd en negen deelnemers bij de tweede wedstrijd. Een waar record voor de Alphense schaatsers. Bij de langebaanwedstrijd waren alle pupillen (jong tot en met de oudste) opgenomen in één categorie. Met name de oudste pupillen vielen in de prijzen. Voor de Alphense vereniging was dat Timo Valentijn, die een bronzen plak scoorde. Hoewel geen podiumplaatsen, waren er toch nog speciale vermeldingen voor Sem Spruit (snelste B pupil), Bo Hoogvorst (snelste C pupil) en Esmee van Randeraat (snelste D pupil).

Bij het kampioenschap marathon waren er maar liefste drie podiumplaatsen. Bo Hoogvorst ging er vandoor met de zilveren plak bij de dames B-F. Lieke van Ooij scoorde brons bij de dames A en Timo Valentijn stond weer op het podium bij de heren A.

"Een prachtig schaatsweekeinde met glunderende kinderen, ouders, coaches en een bijzonder trotse vereniging!", laat STC De Rijnstreek weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.