Recordaantal Alphense jeugdschaatsers waren dit weekeinde succesvol

Bij de districtskampioenschappen in Leiden en de Zuid-Hollands kampioenschappen in Den Haag waren dit weekeinde ruim 30 Alphense schaatsers actief. Op de diverse podia waren dan ook de clubkleuren van schaatsvereniging STC De Rijnstreek zichtbaar.

Zaterdagochtend 11 januari begonnen de districtskampioenschappen in Leiden. Namens de Alphense schaatsvereniging waren hierbij tien deelnemers actief. Hoewel de concurrentie bij de dames groter was dan bij de heren, wisten de dames een heuse 'clean sweep' te realiseren. Goud, zilver en brons waren er voor Bo Hoogvorst, Esmee van Randeraat en Danique Verhoeve. De kwaliteiten van de concurrentie bij de heren kwam uit Koudekerk. Een podium voor de Alphense heren zat er dus niet in. Wel waren er de nodige nieuwe PR's door zowel de heren als de dames.

Op zondagochtend 12 januari werd in Den Haag de Zuid-Hollandse kampioenschappen langebaan en marathon gereden. Maar liefst twaalf deelnemers op de eerste wedstrijd en negen deelnemers bij de tweede wedstrijd. Een waar record voor de Alphense schaatsers. Bij de langebaanwedstrijd waren alle pupillen (jong tot en met de oudste) opgenomen in één categorie. Met name de oudste pupillen vielen in de prijzen. Voor de Alphense vereniging was dat Timo Valentijn, die een bronzen plak scoorde. Hoewel geen podiumplaatsen, waren er toch nog speciale vermeldingen voor Sem Spruit (snelste B pupil), Bo Hoogvorst (snelste C pupil) en Esmee van Randeraat (snelste D pupil).

Bij het kampioenschap marathon waren er maar liefste drie podiumplaatsen. Bo Hoogvorst ging er vandoor met de zilveren plak bij de dames B-F. Lieke van Ooij scoorde brons bij de dames A en Timo Valentijn stond weer op het podium bij de heren A.

"Een prachtig schaatsweekeinde met glunderende kinderen, ouders, coaches en een bijzonder trotse vereniging!", laat STC De Rijnstreek weten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:43

Maskne is in opmars: “Acne door het gebruik van mondkapjes komt steeds vaker voor”

Op dit moment verandert er een hoop in ons leven door het coronavirus, zo is het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en wordt iedereen in openbare ruimtes gevraagd een mondkapje te dragen. Bij dat laatste kan het probleem van Maskne ontstaan. Bij Complete Skincare weten ze als geen ander hoe ze dat kunnen verhelpen.